Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αισθήματα πατρικής ευγνωμοσύνης, ευχαριστεί όλους εκείνους, Κληρικούς και Λαϊκούς, οι οποίοι ανταποκρίνονται στην δημόσια έκκλησή του και προσφέρουν τρόφιμα προς την Τράπεζα Τροφίμων της Ιεράς Μητροπόλεως, είτε απευθείας, είτε μέσω των ειδικών καλαθιών που υπάρχουν στα Super Markets της Πόλεώς μας.
Ιδιαιτέρως ευχαριστεί ο Σεβασμιώτατος τους υπευθύνους του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνας Χαλκίδος, του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδος «Τ’ Αλωνάκι», του Συλλόγου ΕΚΕΡΑ και του Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου, καθώς και την Διεύθυνση, τους ....Καθηγητές και τους μαθητές του Λυκείου Κανήθου Χαλκίδος, οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία, σε Εκδηλώσεις που διοργάνωσαν, να παρακαλέσουν τους θεατές τους, αντί εισιτηρίου, να προσφέρουν τρόφιμα για τις ανάγκες των πτωχών, που η Τοπική Εκκλησία περιθάλπει και φροντίζει.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί τις Διευθύνσεις και τους εργαζομένους των Super Markets ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ, CARREFOUR και LIDL για την βοήθειά τους στη συλλογή τροφίμων από πελάτες των καταστημάτων τους.
Ακόμη, την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους για την μηνιαία προσφορά τροφίμων, την Εταιρεία ELBISCO, τις Ενορίες Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, Αγίου Ιωάννου Μύτικα και Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, όπως και τους πολλούς χριστιανούς, μεταξύ των οποίων και ο εξ Αμερικής ομογενής κ. Ιωάννης Συμεωνίδης, οι οποίοι προσέρχονται στην Τράπεζα και, με συγκινητικό τρόπο, παρά τις δυσκολίες των ημερών, προσφέρουν αγάπη στους συνανθρώπους τους.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πάντοτε πρόθυμη πληροφόρηση των ανθρώπων ως προς το επιτελούμενο έργο της Εκκλησίας και την αναμετάδοση των εκκλήσεων του Μητροπολίτου για προσφορά αγάπης προς τους πτωχούς.