Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών

Την Τετάρτη  13 Απρίλη με τις ψήφους της πλειοψηφίας και με την απουσία των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στις Δημοτικές Ενότητες Αιδηψού και Ωρεών για το τετράμηνο Ιούνη – Σεπτέμβρη με τη δικαιολογία ότι το προσωπικό δεν επαρκεί και ότι ο τομέας της καθαριότητας στοιχίζει ακριβά, χωρίς όμως ο Δήμος να προχωρά σε μείωση των τελών για τους δημότες, αφού βρέθηκε μια τόσο "συμφέρουσα λύση".
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι η απαρχή για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και άλλων υπηρεσιών του Δήμου, που ξεκίνησε σε....

κεντρικό επίπεδο το 2001, από την εποχή του «Καποδίστρια», ολοκληρώνεται με τον «Καλλικράτη» και η οποία υλοποιείται από κυβέρνηση, δημάρχους και περιφερειάρχες, σύμφωνα με τις εντολές και αποφάσεις της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χρόνια τώρα και η σημερινή και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές με τη στάση τους απαξίωσαν και συρρίκνωσαν τον τομέα της καθαριότητας, δεν προχώρησαν στην ανανέωση του εξοπλισμού ούτε στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στηρίχτηκαν στα δίμηνα και πεντάμηνα, ενώ το προσωπικό όποτε χρειάστηκε, όπως την τελευταία φορά με τη ζημιά στο αντλιοστάσιο του βιολογικού  καθαρισμού,  έβαλε πλάτη χωρίς να υπολογίσουν εργατοώρες για να λυθεί το πρόβλημα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κάθετα αντίθετη να συνδέονται η Δημόσια Υγιεινή και οι υπηρεσίες  καθαριότητας  με τo κέρδος του κάθε επιχειρηματία. Θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε αυτές τις επιλογές, για να μην ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, όπως και καμία άλλη υπηρεσία.
Καλούμε τους δημότες να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων στην καθαριότητα και από κοινού να διεκδικήσουμε  ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων.
• Σχεδιασμένη  και τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες
• Στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας με τον ανάλογο στόλο οχημάτων, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι με δίμηνα και πεντάμηνα που  καθιστούν τους εργαζόμενους ομήρους  αφήνοντας τους  απλήρωτους για καιρό.
• Στήριξη των εργαζομένων της καθαριότητας με τα κατάλληλα είδη προστασίας της ζωής τους κατά την άσκηση του έργου τους, έγκαιρη απόδοση των όσων δικαιούνται (γάλα, ρουχισμό κλπ) και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας και προστασίας τους.               .                                                     
• Καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, που θα επιφέρει την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που έχει υποχρέωση και καθήκον να προσφέρει κάθε Δήμος στους δημότες του.