Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Παρασκευή 15 Απριλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος παρευρέθη σε Εκδήλωση (φωτογραφίες:  Ηλίας Θαλάσσης) την οποία διοργάνωσαν το Λύκειο Δροσιάς σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο χώρο του Λυκείου, προς τιμήν του εφήβου ήρωα, ποιητή και εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, του συμβόλου αυτού του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων κατά της Αγγλικής κυριαρχίας
Για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη μίλησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεώργιος, ο οικείος ιεράρχης Θηβών και Λεβαδειάς κ. Γεώργιος ....και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, η αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ και υποψήφια βουλευτής στη Λευκωσία κ. Μαρία Βασιλειάδου, ο Διευθυντής του Λυκείου Δροσιάς κ. Γεώργιος Χαρμπής, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Δημητρίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Δροσιάς κ. Κωνσταντίνα Καρνοπούλη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου κ. Γεώργιος Θεοδοσίου, οι αδελφές του ήρωα κ. Γεωργία και κ. Μαρούλα Παλληκαρίδη, ο συναγωνιστής του κ. Γεώργιος Στενιώτης και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβόλος.
Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε με τραγούδια από τη χορωδία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς και παραδοσιακούς χορούς από τις αντίστοιχες ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς και του Συλλόγου Κυπρίων Εύβοιας.
Στο τέλος έγινε η αποκάλυψη της πλάκας, με την οποία η Αίθουσα του Λυκείου Δροσιάς φέρει πλέον το όνομα του έφηβου ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο σχολικός σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλης Στεργιούλης.