Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Π.Α.ΜΕ. Γραμματεία Εύβοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε στις 21/4 συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Η εισήγηση από τη μεριά της πλειοψηφίας ενημέρωσε για τρέχοντα ζητήματα στους χώρους δουλειάς, για τη 48ωρη απεργία για το ασφαλιστικό, την απεργία της Πρωτομαγιάς και την κατάσταση με τη Ραδιοτηλεοπτική το σταθμό του Εργατικό Κέντρο.
Η παράταξη της Ταξικής Ενότητας ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση για τη Ραδιοτηλεοπτική καθώς δεν υπήρχε από πριν ενημέρωση των μελών του ΔΣ για να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Πρότεινε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση που θα έχει μοιραστεί από τα πριν γραπτή εισήγηση και τα μέλη του ΔΣ θα έχουν κάνει έλεγχο στα οικονομικά για να μπορούν να τοποθετηθούν.
Για τη 48ωρη απεργία η Ταξική Ενότητα ανέφερε τη δράση που ....
ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας. Συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έκαναν περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και έβαλαν το θέμα στα σωματεία. Αυτή η δραστηριότητα είχε σαν αποτέλεσμα να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και να ανοίξει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε γειτονιές για να δημιουργηθεί κλίμα ξεσηκωμού κόντρα στη σιγή ιχθύος που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση.
Ζητήθηκε από τις δυνάμεις της πλειοψηφίας να έρθει εικόνα για το τι έχουν κάνει και τι σκοπεύουν να κάνουν για την επιτυχία της απεργίας, χωρίς να έρθει απάντηση.
Για την απεργία της Πρωτομαγιάς που θα γίνει στις 8 Μάη η Ταξική Ενότητα απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν μαζί με το ΠΑΜΕ, στον ταξικό εορτασμό της με σύνθημα:
Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συγκεντρώσεις:
Χαλκίδα 10.30 πμ στην Παραλία στο Στρογγυλό
Αλιβέρι 10.00 πμ το άγαλμα του Λιγνιτωρύχου
Κάρυστος 10.30 πμ στην Πλατεία
Μαντούδι 11.00 πμ στην Πλατεία
Ιστιαία 10.30 πμ στην Πλατεία