Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από το Διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ενοριακού Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου έλαβε χώρα η Εορτή Λήξης της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας για το φετινό έτος 2015-2016.
Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Ιεροκήρυξ και Διευθυντής και Διδάσκαλος της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, ο Εφημέριος της Ενορίας Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας και όλοι οι μαθητές του Α΄ και Β΄ κύκλου της Σχολής. Επίσης παρευρέθηκαν ο πρώην Βουλευτής και Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως ....κ. Άγγελος Πνευματικός, ο Διοικητής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Αθανασίου και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Δημήτριος Κυριστόπουλος.
Ο π. Ιωάννης στην σύντομη εισαγωγή του καλωσόρισε τους παρόντες και συμμετέχοντες στην εορτή, θυμίζοντας σε όλους πως η νοηματική γλώσσα δεν είναι η γλώσσα των κωφών αλλά μια άλλη γλώσσα και δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους. Εν συνεχεία δύο τμήματα από μαθητές του Α΄ κύκλου σπουδών και ένα τμήμα με μαθητές του Β΄ κύκλου παρουσίασαν πρακτικά την χρήση της νοηματικής γλώσσας μέσα από συνομιλίες, ανάγνωση κειμένων, απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων, λειτουργικών κειμένων και τραγουδιών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος στην καταληκτήρια ομιλία του εξέφρασε την χαρά του για την συνεχή ανταπόκριση, όλο και περισσοτέρων ανθρώπων, στη σχολή νοηματικής γλώσσας, που, και αυτή, αποτελεί έκφραση μέριμνας για τον πλησίον, της τοπικής μας Εκκλησίας. Ακολούθως συνεχάρη τον π. Ιωάννη, ο οποίος είναι λιπαρός γνώστης και της νοηματικής γλώσσας και, εθελοντικά, προσφέρει τις γνώσεις του σε όλους τους μαθητές της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας, η οποία παρέχει μια ακόμη δυνατότητα ίσης κοινωνικοποίησης των κωφών αδελφών μας και ανοίγει τους ορίζοντες την πολιτισμένης κοινωνίας μας. Έπειτα συνεχάρη και ευχαρίστησε τους διδασκάλους κ. Ειρήνη Νικολέτζου και κ. Δημήτριο Μπουλέρο - μεταπτυχιακό φοιτητή Θεολογίας, τον Εφημέριο Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια και τους συνεργάτες του για την αρχοντική φιλοξενία της Σχολής στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή.
Στο τέλος, απονεμήθηκαν οι Βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες μαθητές και παρετέθη δεξίωση που ο π. Χριστόδουλος και οι ενορίτες συνεργάτες του είχαν προετοιμάσει.