Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥΣ – ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗήρια

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη ανακοινώνεται ότι, κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων και επειδή οι εργασίες αποκαταστάσεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Χιλιαδούς συνεχίζονται και η Αρχαιολογική Υπηρεσία μας γνωστοποίησε ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος στο εργοτάξιο (ούτε στον Ιερό Ναό, αλλά....
ούτε και στο προαύλιο) η Ιερά Πανήγυρις, ΓΙΑ ΕΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, δεν θα γίνει στο ανακαινιζόμενο υπό της Ιεράς Μονής Μετόχιο της Χιλιαδούς, αλλά στην Ιερά Μονή της Μακρυμάλλη.
Κατόπιν τόυτου, προσκαλούνται όλοι οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλη στα Ψαχνά, ώστε «εν ενί στόματι και μια καρδία» να συμπανηγυρίσουμε, ενώπιον της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Χιλιαδούς, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Κυριακή 14 Αυγούστου, ώρα 7:00 μ.μ.Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.
Δευτέρα 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα προσφερθεί προς όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, ευλογημένο φαγητό-πανηγύρι.
            Ευχόμεθα όλοι να έχουν την ευλογία της Παναγίας μας και του χρόνου, με την βοήθεια της Μητέρας του Θεού, να αξιωθούμε να πανηγυρίσουμε όλοι στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας μας.