Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Χαλκίδα, 10/08/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΝΕ Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσφατο ψήφισμά της, δήλωσε τη στήριξή της στην κυβέρνηση και το δύσκολο έργο που καλείται να εκτελέσει «υπό τους εκβιασμούς των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης». Δεν παραλείπει μάλιστα να προσθέσει, οτι αναγκάσθηκε να υπογράψει σκληρή συμφωνία - μνημόνιο, αρνούμενη να δραπετεύσει από τις ευθύνες της, αφού, τελικά, επέλεξε, από την καταστροφή της χρεοκοπίας, την επώδυνη συνθηκολόγηση, επικαλούμενη το «περήφανο ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος, που «ματαίωσε τα σχέδιά τους», αν και, τελικά,....

υποχρεώθηκε να ενδώσει στις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών, που, όμως, είναι αντίθετες από τις προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ!!!
Η ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας, πέραν των θαυμαστικών απορίας, που βάζει στα παραπάνω μνημειώδη «επιτεύγματα», αυτής της «σπουδαίας» διακυβέρνησης, επιθυμεί να τους υπενθυμίσει τα παρακάτω:
Το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο που υπέγραψαν με καθυστέρηση, επιβαρύνοντας με, τουλάχιστον, 85 δις τον προϋπολογισμό, ήταν αποτέλεσμα της πλέον αποτυχημένης διαπραγμάτευσης που έκανε κυβέρνηση παγκοσμίως, σύμφωνα και με διαπίστωση ευρωπαϊκού πανεπιστημίου. Και αυτό, αφού προηγήθηκαν περίπατοι και επαφές στα ευρωπαϊκά συμβούλια, κάποιων ανεκδιήγητων εκπροσώπων της, με τα πουκάμισα έξω από τα παντελόνια, χαιρετώντας ομολόγους τους με το χέρι στην τσέπη, εις ένδειξη αλαζονίας και ανεπίτρεπτης έπαρσης, αποσπώντας την αμήχανη έως καταφρονητική συμπεριφορά των αρμόδιων να εισηγηθούν την παροχή οικονομικής βοήθειας στη χώρα μας.
Ενώ το προηγούμενο μνημόνιο συνεργασίας με τους δανειστές, που είχε ως αποτέλεσμα ουσιαστική μείωση του χρέους, τότε χαρακτηριζόταν ως υποτελής συμπεριφορά από «Γερμανοτσολιάδες», το μνημόνιο που αυτοί μας έφεραν είναι «επώδυνη συνθηκολόγηση, αλλά για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων», σύμφωνα με τους ακραίους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν ορροδούσαν πρό ουδενός, προκειμένου να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να κατακτήσουν την εξουσία, την οποία τώρα δεν διανοούνται ν' αποχωριστούν, υπογράφοντας και εκτελώντας οτιδήποτε τους ζητηθεί «από τους φιλελεύθερους κύκλους της Ευρώπης», «για να μη δραπετεύσουν» , δήθεν, «από τις ευθύνες τους»!
Στα παραπάνω, πρέπει να προστεθεί οτι το «περήφανο ΟΧΙ», εν μιά νυκτί, έγινε εθελόδουλο «ΝΑΙ σε οτιδήποτε», αφού άλλωστε δεν υπήρχαν οι «αγανακτισμένοι» του ΣΥΡΙΖΑ να κατασκηνώνουν στην πλατεία, μέχρι την κατάληψη των υπουργικών εδράνων, βεβαίως.
Τέλος, εάν δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό από τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των βουλευτών Ευβοίας περιλαμβανομένων, οι Έλληνες, μετά από τόσο καιρό διακυβέρνησης από την ευκαιριακή σύμπραξη, έχουν πάψει, πλέον, να συγχέουν την απάτη με την αυταπάτη, όσο και τα φύκια με τις μεταξωτές κορδέλες, όσα ψηφίσματα και να εκδώσουν για να τους πείσουν για το αντίθετο.
Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποσχέθηκε εξ αρχής την αποκατάσταση της αλήθειας, στην επικοινωνία της με τον ελληνικό λαό και αυτόν το δρόμο ακολουθεί με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης.

Πέτρος Δ. Ποδάρας
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας