Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΕΠΣΕ - Ανακοίνωση για Β' Ερασιτεχνική

Η ΕΠΣ Εύβοιας συνεπής στην προσπάθεια της να αφουγκράζεται, κάθε στιγμή, τις ανάγκες των σωματείων - μελών της και σε άμεση συνάρτηση με το δεινό οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στις ομάδες, αποφάσισε να προβεί σε ενέργειες για την μεγιστοποίηση της συμμετοχής των σωματείων στις διοργανώσεις της.
Συγκεκριμένα, επιθυμεί να ενημερώσει ότι η Β' Ερασιτεχνική Κατηγορία θα διεξαχθεί σε 3 ομίλους και με 42 ομάδες, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη, αλλά ....
ο αριθμός των ομάδων ανά όμιλο θα διαμορφωθεί αποκλειστικά και μόνο με γεωγραφικά κριτήρια, για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις των ομάδων, σε συνάρτηση με τις συμμετοχές που θα υποβληθούν. Κατά αυτόν τον τρόπο διαφαίνεται το ενδεχόμενο οι όμιλοι να μην έχουν ίσο αριθμό ομάδων.
Ακόμη, ειδικά και μόνον για την φετινή περίοδο, επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, οι ομάδες της Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας να αγωνιστούν σε γήπεδα χωρίς χλοοτάπητα (φυσικό ή τεχνητό), ώστε να αποφύγουν τα έξοδα μετακίνησης σε άλλη έδρα. Τα γήπεδα αυτό, που δεν θα διαθέτουν χλοοτάπητα, θα δηλωθούν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και θα ελεγχθούν από την αρμόδια Επιτροπή Γηπέδων της ΕΠΣΕ, ως προς την καταλληλότητά τους, για να πάρουν έγκριση για την χρησιμοποίησή τους.
Το ποδόσφαιρο, θα τονίσουμε για μια ακόμη φορά, λόγω της μαζικής συμμετοχής ξεφεύγει από τα όρια του αθλητισμού και λογίζεται ως κοινωνική διαδικασία. Πρέπει όλοι να στραφούμε προς την προσέλκυση και διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερον αθλητών, αλλά και γενικότερα όσων ατόμων συμμετέχουν σε αυτό.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό άθλημα, με πλατιά απήχηση στον κόσμο, κι έτσι θα πρέπει να παραμείνει.