Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς.
Η πανήγυρις έλαβε χώρα στο ομόνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο το οποίο βρίσκετε πλησίον του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, παραμονή της εορτής, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ι. Ναού, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια, προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος.
Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 το πρωί, προσήλθε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά την... Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε κατά την  Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Ιερείς του Ιερού Ναού Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, Οικον. Ιωάννη Φαφούτη, το Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό και συμπροσευχόμενο τον Πρεσβ. Γεώργιο Καλαφάτη.
Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο προς τους εκατοντάδες πιστούς που είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού, αναφερόμενος στην Ιερά Εικόνα του Αγίου που τον απεικονίζει να κρατάει μία αναμμένη λαμπάδα. Προέτρεψε δε τους πιστούς να αναζητήσουν μέσα τους  αυτή την λαμπάδα και να την διατηρήσουν αναμμένη μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής.