Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση Α.Ο. Ηρακλή Ψαχνών

Σχετικά με τα όσα δημοσιεύτηκαν, ακούστηκαν και σχολιάστηκαν σε ΜΜΕ σχετικά με το "επεισόδιο" το οποίο δήθεν "συγκλόνισε" τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Εύβοιας στον αγώνα κυπέλλου Α.Ο. Ηρακλής Ψαχνών-Α.Ο. Μακρυκάπας και στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με προπηλακισμό δημοσιογράφου, ο οποίος βιντεοσκοπούσε τον αγώνα, ο Α.Ο. Ηρακλής....
Ψαχνών βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Πρώτον: Η βιντεοσκόπηση του συγκεκριμένου αγώνα ήταν παντελώς παράνομη, καθώς ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και παρά το γεγονός, ότι όπως εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους του, είχε ενημερωθεί για το αν και εφόσον μπορούσε να βιντεοσκοπήσει, καθώς ήταν γνωστή η απόφαση και το άρθρο 31 της ΕΠΣ Ευβοίας, το οποίο προβλέπει την κάλυψη ραδιοτηλεοπτικά των αγώνων ποδοσφαίρου των οποίων έχει την διοργάνωση και την εποπτεία, αυτός "έστησε" κάμερα, και επαναλαμβάνουμε παρανόμως επιχείρησε να βιντεοσκοπήσει το παιχνίδι

Δεύτερον: Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έγινε αντιληπτός από τον διαιτητή του αγώνα κο Βράκα, ο οποίος απευθυνόμενος στον Γενικό Αρχηγό του Ηρακλή Ψαχνών και κατ' επέκταση στη διοίκηση, απαίτησε την παύση της βιντεοσκόπησης ειδάλλως θα σταματούσε την διεξαγωγή του.

Τρίτον: Κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των μελών της διοίκησης ο εκπρόσωπος της ομάδας του Α.Ο. Ηρακλής Ψαχνών κος Ρουσόδημος συνοδεία μελών της διοίκησης και παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων, πήγε στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου των Ψαχνών, γνωστοποίησε στον δημοσιογράφο τόσο τον κανονισμό όσο και την απαίτηση του διαιτητή του αγώνα, εισπράττοντας άρνηση αλλά και επιθετικότητα από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε και επίσημα πλέον για το ότι η ενέργειά του έθετε σε κίνδυνο τον ίδιο τον Ηρακλή Ψαχνών, επέμενε να βιντεοσκοπεί και με περίσσια προκλητικότητα να αγνοεί τα όσα του διημείφθησαν.

Κατόπιν αυτών και επειδή ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν ήταν διόλου συνεργάσιμος, αλλά συνέχιζε να προκαλεί, απαιτήθηκε από τον κο Ρουσόδημο σε έντονο ύφος αλλά στα πλαίσια της ευγένειας να σταματήσει την λήψη, γεγονός και το οποίο έγινε.

Τέταρτον: Στα λεγόμενά του περί άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας, απειλών κ.ο.κ. ο Α.Ο Ηρακλής Ψαχνών απαντά ότι είναι όλα ψεύδη, καθώς κανένα μέλος της διοίκησης ούτε ο εκπρόσωπος της ομάδας άσκησε βία, είτε λεκτική είτε σωματική, και σε καμία περίπτωση δεν θα γινόταν αυτό απέναντι σε οποιονδήποτε άνθρωπο, πόσο μάλλον απέναντι σε δημοσιογράφο, ο οποίος είναι επιφορτισμένος να ασκεί το λειτούργημα της ενημέρωσης, αρκεί αυτό να μην αντιβαίνει τους κανόνες, οι οποίοι διέπουν ένα γεγονός όπως ο συγκεκριμένος αγώνας, αλλά και τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος.

Πέμπτον: Σε ότι αφορά την συμπεριφορά την οποία εισέπραξε μετά το περιστατικό αυτό η ομάδα του Α.Ο. Ηρακλή Ψαχνών στο εξής οι δημοσιογράφοι θα δηλώνουν τα διαπιστευτήριά τους στον εκπρόσωπο της ομάδας και κατόπιν θα συνοδεύονται στις θέσεις τις οποίες θα καταλαμβάνουν εντός του γηπέδου των Ψαχνών. Το "λάθος" από την πλευρά του τομέα των δημοσίων σχέσεων της ομάδας σε αυτόν τον αγώνα ήταν ότι καλή τη πίστη εμπιστεύτηκε ανθρώπους και συμπεριφορές. Κάτι το οποίο στο μέλλον δεν θα ξανά συμβεί και όλα θα κινούνται εντός του γηπέδου στα πλαίσια του τι ορίζουν οι κανονισμοί για την κάλυψη των αγώνων της ομάδας μας.

Ο Α.Ο. Ηρακλής Ψαχνών και η διοίκησή του έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι τιμούν και σέβονται τον δημοσιογραφικό κόσμο της Εύβοιας δίχως να ξεχωρίζουν τα ΜΜΕ και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά. Το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν.

Τώρα επειδή το όλο περιστατικό και όπως εκ των υστέρων γνωρίζουμε από μαρτυρίες που έχουμε στην διάθεσή μας, δημιουργήθηκε την στιγμή που ήταν γνωστή η απόφαση της ΕΠΣΕ και η εφαρμογή του άρθρου 31 για τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα σχετικά με την μετάδοση των αγώνων τους οποίους έχει υπό την εποπτεία της, και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είχε ειδοποιηθεί και κατά την είσοδό του στο γήπεδο για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να βιντεοσκοπήσει τον αγώνα, αλλά επιχείρησε να το κάνει, αλλά και για τα όσα ειπώθηκαν υπό μορφή συνεντεύξεως σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία δυστυχώς δεν επικοινώνησαν ως όφειλαν τόσο με τους εμπλεκόμενους αλλά και με την διοίκηση του Ηρακλή Ψαχνών, ώστε να δοθεί και η δική τους άποψη-εκδοχή για τα όσα συνέβησαν, αλλά προχώρησαν σε χαρακτηρισμούς αλλά και σε και υιοθέτησαν μονομερώς τα όσα τους περιγράφηκαν, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, αναλύουμε τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αν κριθεί σκόπιμο θα αποκαταστήσουμε την αλήθεια κινούμενοι με βάση το νόμο, υπερασπιζόμενοι την τιμή και την αξιοπρέπεια όλων μας προβαίνοντας σε όλες εκείνες τις ενέργειες, οι οποίες προβλέπονται και τις οποίες περιγράφει το νομικό πλαίσιο στην χώρα μας.

Εκ του Δ.Σ