Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Βιασμό και εκβίαση σε βάρος της μέσω Διαδικτύου κατήγγειλε 20χρονη

Συνελήφθησαν 31χρονος και 37χρονη

Υπόθεση βιασμού, παράνομης βίας και εκβίασης μέσω Διαδικτύου σε βάρος 20χρονης ήρθε στο φως μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο επιχείρησης την περασμένη Δευτέρα στην Αττική, συνελήφθησαν 31χρονος και 37χρονη.
Προηγήθηκε καταγγελία από 20χρονη, σύμφωνα με την οποία ο 31χρονος, αφού αρχικά την προσέγγισε μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, την έπεισε μετά από συνομιλίες τους να του αποστείλει φωτογραφίες της.
Στη συνέχεια, όπως κατήγγειλε η κοπέλα, δέχτηκε απειλές από τον 31χρονο...

ότι θα δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο τις φωτογραφίες της και την έπεισε να συναντηθούν, με το πρόσχημα ότι θα διαγράψει το επίμαχο υλικό. Στη συνάντησή τους αυτή, σύμφωνα με την Αστυνομία, τη βίασε.
Τις επόμενες μέρες ο 31χρονος ζητούσε από την 20χρονη 1.000 ευρώ, προκειμένου να μη δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφικό υλικό που εν αγνοία της είχε απαθανατίσει, όπως ισχυρίστηκε, κατά τον βιασμό της. Όπως την ενημέρωσε, τα χρήματα θα τα παραλάμβανε η 37χρονη φίλη του.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων, ώστε να ταυτοποιήσει τη δράση του 31χρονου.
Σε προκαθορισμένη συνάντηση της 20χρονης με την 37χρονη για την παράδοση μέρους του χρηματικού ποσού, αστυνομικοί της συνέλαβαν την 37χρονη όταν παρέλαβε τα προσημειωμένα 300 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή της.
Ακολούθησαν αναζητήσεις του 31χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Στην κατοχή του και σε έρευνες στο αυτοκίνητο και το σπίτι του στην Κερατέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5.535 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κάρτα μνήμης.
Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Με δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος τους, κατά περίπτωση για βιασμό, παράνομη βία και εκβίαση κατά συναυτουργία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.