Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ)

ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 4 Απριλίου, αντιπροσωπεία Γεωτεχνικών είχε συνάντηση με τον κ. Σ. Αποστόλου Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας κ. Α. Φλαμπουράρη. 
Η συνάντηση αφορούσε στο θέμα του αποκλεισμού των ΠΕ Γεωτεχνικών, από τις θέσεις ευθύνης στο Σχέδιο του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 
Η αντιπροσωπεία Γεωτεχνικών αποτελούνταν από τους κ.κ.:Ν. Κακαβά Πρόεδρο της ΠΟΓΕΔΥ, Ν. Μπόκαρη Γενικό Γραμματέα ΠΟΓΕΔΥ και Αντιπρόεδρο....
του ΓΕΩΤΕΕ, Ξ. Σταυρόπουλο Πρόεδρο του ΣΕΓ, Κ. Πλέσσα, Πρόεδρο του ΠΑΣΥΓΕΔΗ και Ν. Σιδηρόπουλο Μέλος Δ.Σ. του ΠΑΣΥΓΕΔΗ.
Στη συνάντηση, υπήρξε αναλυτική παρουσίαση των επιχειρημάτων μας. Αναφέρθηκε ότι στο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων υπηρετούν 48 Γεωτεχνικοί και ότι ενώ στον ισχύοντα Οργανισμό του Υπουργείου υπάρχουν αρκετές θέσεις ευθύνης για τους Γεωτεχνικούς, στο προτεινόμενο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος εξαφανίζονται χωρίς αιτιολογία. Στη συνέχεια, οι προτάσεις μας, για περισσότερες θέσεις ευθύνης, τεκμηριώθηκαν με επιχειρήματα αναφορικά με την συνάφεια και την επιστημονική γνώση των Γεωτεχνικών, σε συνδυασμό με το αντικείμενο και τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιακών Μονάδων. Τέλος, ζητήθηκε να υπάρξει παρέμβαση, εκ μέρους του Υπουργού, ώστε να τροποποιηθεί η Πρόταση του Π.Δ. και να συμπληρωθεί με την προσθήκη του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, στις θέσεις ευθύνης που προτείνουμε και παρουσιάσαμε εκτενώς.
Ο κ. Αποστόλου άκουσε με κατανόηση το δίκαιο αίτημά μας, συμφώνησε με το αυτονόητο, ότι δεν μπορεί οι Γεωτεχνικοί να αποκλείονται από τις θέσεις ευθύνης και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, υπέρ των αιτημάτων του κλάδου. 
Κατόπιν των παραπάνω, είμαστε σε αναμονή πρωτοβουλιών εκ μέρους του Γραφείου του Υπουργού για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, για το θέμα, και συνεχίζουμε τις ενέργειές μας προς κάθε κατεύθυνση, για την αποκατάσταση της Θεσμικής Αναγνώρισης των Γεωτεχνικών.