Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/4, 10:00 – 18:00 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/4, 12:00-20:00
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ 
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ανεργία, φτώχεια, απλήρωτη εργασία, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Δεν θα σταματήσουν πουθενά αν δεν τους σταματήσουμε.
Οι μεγαλέμποροι, οι όμιλοι των ΣΜ έχουν την εξουσία στα χέρια τους. Η ΕΕ, οι κυβερνήσεις τους, φτιάχνουν το κατάλληλο πλαίσιο ώστε να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Έτσι κάνουν το ωράριο λάστιχο, φέρνουν Λευκές νύχτες, απελευθερώνουν τις απολύσεις, μειώνουν τις εργοδοτικές εισφορές, αδυνατίζουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. 
Εμείς, οι εργαζόμενοι, δεν μπορούμε να μένουμε ανοργάνωτοι, ...
ούτε να στεκόμαστε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας είναι το όπλο μας και μπορούμε να το δυναμώσουμε! Είναι προς το συμφέρον μας να οργανωθούμε στο σωματείο και να συμμετέχουμε στη ζωή και στη δράση του. 
Για να γίνει το σωματείο μας πιο μαζικό, πιο ικανό να παρεμβαίνει στον κλάδο μας. Για την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Με τη συλλογική δράση μπορούμε να δώσουμε απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αγώνων για την ικανοποίηση των σύγχρονών αναγκών μας.
Το Σωματείο μας παλεύει για αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες των συναδέλφων και των οικογενειών τους. Παλεύει για την ανάκτηση των δικαιωμάτων που μας πήρε το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, με αφορμή την κρίση τους, την καπιταλιστική οικονομική κρίση.
Πλήρη – σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. 
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων .
Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και υποχρεωτικά εκτελεστή από την εργοδοσία.
Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην πάλη για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην  εργοδοτική τρομοκρατία.