Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΣΣΑΠΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Στις 14 Ιούλη 2017 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τους συμβασιούχους του δήμου στην καθαριότητα. Οι  εργαζομένοι αυτοί μαζί με χιλιάδες άλλους συναδέλφους τους σε όλους τους δήμους, από τις αρχές του Ιούνη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, να σταματήσει η περιπλάνηση  και η ανασφάλεια τους με τις τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε θέσεις μάλιστα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για τις υπηρεσίες που υποχρεούται ο δήμος να προσφέρει στον λαό της περιοχής. 
Η δημοτική σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης, Γεωργία Πύθουλα, ανέφερε ....
στην τοποθέτησης της:
« Ασφαλώς να προχωρήσει το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων και κυρίως της αίτησης για  την μονιμοποίησης τους. 
Η μόνη όμως, και πραγματική λύση τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τις υπηρεσίες του δήμου προς τον λαό της περιοχής, είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά ΟΛΩΝ των εργαζομένων - και σε αυτόν τον τομέα - με κριτήριο ΟΜΩΣ τις πραγματικές ανάγκες, δηλαδή ακόμη και αύξηση των εργαζομένων, προκειμένου να καλυφθούν αυτές. 
Εδώ να αναφέρω ότι η σημερινή σας εισήγηση, επί της ουσίας, μετά τον Μάρτη του 2017, πετάει δύο οδηγούς στον δρόμο. Να δεσμευτείτε για την επίλυση του! Είναι στη λογική της νέας τροπολογίας της  Κυβέρνησης που από τους 15 χιλιάδες συμβασιούχους, ουσιαστικά αιτήσεις έχουν γίνει μόνο για τους 2,5 χιλιάδες, που σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι μετά το οχτάμηνο θα απολυθούν, και έχετε ευθύνη για αυτό. Έχετε ευθύνη γιατί είστε στην πολιτική γραμμή που λέει: μισή δουλειά με συμβάσεις, μειωμένο προσωπικό,  «πλήρωσε δημότη για να έχεις δημοτικές υπηρεσίες», πλήρη αποδοχή των ελάχιστων χρημάτων για τους δήμους, καμία απολύτως διεκδίκηση. Για να μην αναφερθώ στην απαράδεκτη τοπόθετηση και πλήρως ευθυγραμμισμένη με αυτή της Κυβέρνησης και τη τοποθέτησης της ΝΔ στη Βουλή, του κ. Ηλιάδη, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο που δήλωσε ξεκάθαρα - και με πνεύμα κριτικής μάλιστα, τη θέση του υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων …. που όλοι έχουμε γευτεί τι σημαίνει για τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων και τις υπηρεσίες στους δημότες, τις οποίες και θα πληρώνουν ακόμη πιο ακριβά και η ποιότητα τους θα είναι υπό αμφισβήτηση,  αφού μοναδικό κριτήριο θα είναι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι το τι πραγματικά χρειάζονται τα Ψαχνά και τα χωριά μας!!!……..
Η κυβέρνηση κοροιδεύει με τον χειρότερο τρόπο την αγωνία αυτών των εργαζομένων και για άλλη μια φορά πετάει την ευθύνη στους δήμους που τους δίνει το «δικαίωμα» πια να προσλάβουν, αλλά με την προυπόθεση να διαβεβαιώσουν ότι τα χρήματα τους επαρκούν για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες (αυτή η συζήτηση θυμίζει πολύ τις απαντήσεις του Υπουργείου Παιδείας στους σπουδαστές του ΤΕΙ και τους γονείς της Άτταλης ότι δε θα κλείσει τμήματα ή θα ανοίξει το εν λόγω σχολείο αν εγγυηθούν αντίστοιχα το ΤΕΙ και ο δήμος ότι υπάρχουν τα χρήματα – που το ίδιο  ξεπάστρεψε….), τη στιγμή που το κράτος έχει πετσοκόψει χωρίς προηγούμενο τους προυπολογισμούς των δήμων και ταυτόχρονα κάμποσοι δήμοι ανά τη Ελλάδα βρίσκονται στο «κόκκινο». Τέλος, η Κυβέρνηση ζητά σαν εγγυητή αυτής της εξέλιξης την «ανταποδοτικότητα», δηλαδή την πολιτκή που εστερνίζεστε όλοι εδώ μεσα: να πληρώνει κατευθείαν ο εργατόκοσμος τις υπηρεσίς που παρέχετε, μέσω των διάφορων χαρατσιών που στέλνετε στα νοικοκυριά. 
Επόμενο πολύ σοβαρό ζήτημα: η απαράδεκτη τροπολογία της Κυβέρνησης - που το ΚΚΕ ασφαλώς καταψήφισε, προτείνοντας ως δίκαιη λύση την πρόταση νόμου των ίδιων των συμβασιούχων - η οποία κυβερνητική τροπολογία πετάει στην άκρη οποιοδήποτε τελευταίο εμπόδιο μπορεί να υπήρχε για τις ιδιωτικοποίησεις. «Βρήκαμε παππά να θάψουμε πεντέξι» (!!!!!)… Με την ψεύτικη ευαισθησία για τη δημόσια υγεία που προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει η Κυβέρνηση, δίνει ακόμη ένα λαχταριστό φιλέτο στους επιχειρηματικούς ομίλους που πολύ το λιμπίζονται…. Για άλλη μια φορά φαίνεται για ποιον δουλεύει….
Τέλος: παραμένει αναπάντητο ερώτημα το τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα των εργαζομένων τόσο για τους προηγούμενους μήνες, όσο και για το διάστημα των κινητοποιήσεων (τον μήνα Ιούνη και μέχρι τώρα). ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!! »
Οι δυνάμεις της Λαικής Συσπείρωσης, σταθερά παλεύουν για:
Δημοτικές, αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσίες καθαριότητας σε όλες τις φάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων (αποκομιδή, μεταφορά, εναπόθεση και επεξεργασία ). Χωρίς ιδιώτες και επιχειρηματική δραστηριότητα.
Χρησιμοποίηση των πιο σύγχρονων, επιστημονικών μεθόδων, παίρνοντας υπόψη την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος.
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ του λαού με τέλη και νέους φόρους.
Κατάλληλα και σύγχρονα μέσα.
Μόνιμους εργαζόμενους σε επαρκή αριθμό με πλήρη δικαιώματα.