Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα που εργάζεσαι στον τουρισμό-επισιτισμό σαν μάγειρος, σερβιτόρος, καμαριέρα, καθαρίστρια, λαντζέρης, μπουφετζής, διανομέας, πωλητής, υπάλληλος υποδοχής ή τουριστικού γραφείου και άλλες συναφείς ειδικότητες: 
Δεκάδες σωματεία του κλάδου από όλη την Ελλάδα σε καλούν να ενώσεις μαζί τους τη φωνή σου, να ακουστεί δυνατά παντού:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

Για τους εργοδότες κέρδη και χλιδή και για μας μίζερη ζωή. Η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, μας ...
απασχολούν ώρες ατέλειωτες, μας έχουν ανασφάλιστους και απλήρωτους.

Το παραμύθι της κυβέρνησης και των εργοδοτών μας ότι ωφελούμαστε όλοι από την ανάπτυξή τους, να μην περνά σε όλους όσους έχουν νιώσει στο πετσί τους τη βάρβαρη πολιτική που μας επέβαλαν οι κυβερνήσεις μαζί με τους «θεσμούς», την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ .
Να μην περνά το ξεδιάντροπο ψέμα τους ότι έχουμε δουλειά, ότι καλοπληρωνόμαστε, ότι εργαζόμαστε σε ανθρώπινες συνθήκες. Γιατί οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό ΚΑΙ άνεργοι είμαστε, ΚΑΙ μισοαπασχολούμενοι, ΚΑΙ κακοπληρωμένοι –αν όχι απλήρωτοι- ΚΑΙ τσακίζουν την υγεία μας στα πολυτελή σύγχρονα κάτεργα, που τα ονομάζουν πεντάστερα ξενοδοχεία. Ακόμη χειρότερα βιώνουμε την εκμετάλλευση στις αλυσίδες εστίασης, όπου μας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τους, όταν δεν μας σακατεύουν από την υπερεντατικοποίηση. 
Δεν θέλουμε να σωπάσουμε υπομένοντας να τελειώσει το μαρτύριο που περνάμε καθημερινά, είτε ψάχνοντας μια δουλειά των 400 ευρώ, είτε δουλεύοντας τελικά για πολύ λιγότερα.

Χιλιάδες από μας είμαστε εποχικά εργαζόμενοι με εισόδημα 4.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή λιγότερα από 330 ευρώ το μήνα. Άλλοι τόσοι βγάζουμε λιγότερα γιατί μας έχουν στη δουλειά για τρεις μέρες τη βδομάδα. Νέοι και νέες, που μπαίνουν στο επάγγελμα με όνειρα, τους κοιμίζουν σε κοντέινερ, δουλεύουν τζάμπα, για να αποκτήσουν δήθεν εργασιακή εμπειρία. Ο μάγειρος κι ο σερβιτόρος που ταΐζουν πάνω από 300 άτομα τη φορά, αμείβονται με λιγότερα από 30 ευρώ την ημέρα. Η καμαριέρα που τακτοποιεί πάνω από 25 δωμάτια, πότε στο 8ωρο, πότε στο 10ωρο, πότε στο 12ωρο, αμείβεται ακόμα και με 20 ευρώ, ενώ το δωμάτιο οι ξενοδόχοι το νοικιάζουν με πάνω από 100€ την ημέρα.

Μετά από πρωτοβουλία 36 σωματείων του κλάδου πάρθηκε απόφαση για Απεργία, την οποία αναγκάστηκε να κυρήξει σε Πανελλαδικό επίπεδο η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Οι δυνάμεις αυτές έχουν ταχτεί με τα συμφέροντα των αφεντικών και ακόμα και μετά την προκύρηξη της απεργίας κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να την υπονομεύσουν. Κάνουμε στην άκρη αυτές τις δυνάμεις και τη λογική του συμβιβασμού και της μοιρολατρείας.

Καλούμε όλα τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Εύβοια να προκυρήξουν άμεσα Απεργία και να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της.

Οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε τα σωματεία, ανοίγουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στις 20 Ιούλη, οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι άλλοι εργαζόμενοι του κλάδου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!