Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΛΙΒΕΡΙ  18/07/2017 
Αριθ.Πρωτ. 13003

ΠΡΟΣ:
Διοικητή Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)  κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη 

ΘΕΜΑ:  Σχέδιο Οργανωτικής Δομής ΕΦΚΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ : Α.Π. 2228/4-7-2017 έγγραφό σας.

Κύριε Διοικητή 
Πληροφορηθήκαμε για το σχέδιο οργανωτικής δομής του ΕΦΚΑ και ....
για τις αλλαγές που προτείνονται για τα υποκαταστήματα (πρώην ΙΚΑ) της Κύμης και του Αλιβερίου.
Το πρόβλημα έγκειται στην υποβάθμιση του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στην Κύμη, γεγονός που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αντιτίθεται σε αυτή την πρόταση και ζητά από εσάς και το αρμόδιο Υπουργείο, να διατηρηθεί το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Κύμης όπως είναι μέχρι σήμερα.

Θέλουμε να επισημάνουμε ορισμένα  βασικά στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι τα εξής :
Το υποκατάστημα  της Κύμης εξυπηρετεί τις Δημοτικές Ενότητες Κύμης, Κονιστρών  και Αυλώνος και τον Δήμο της Νήσου Σκύρου.
Να λάβετε υπόψη σας ότι το Λιμάνι της Κύμης είναι ολοκληρωμένο ως έργο και σύμφωνα με την πρόταση που έχει περιληφθεί στο Περιφερειακό πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας , προορίζεται ως λιμάνι Κρουαζιέρας, μαζί με αυτό της Ιτέας,  ενώ το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το έχει χαρακτηρίσει ως λιμάνι εισόδου στην χώρας μας πολιτών Τρίτων χωρών, μαζί με τα λιμάνια της Αιδηψού και της Καρύστου.
Προορίζεται επίσης ως πύλη σύνδεσης της Νότιας Ελλάδας, με το Αιγαίο, τα Τουρκικά παράλια και τις περιοχές του Εύξεινου Πόντου .
Ο γενικότερος αναπτυξιακός σχεδιασμός της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής, προβλέπει σημαντική άνοδο του τουρισμού, του εμπορίου, των υπηρεσιών μεταφορών και συνολικά του τριτογενή τομέα της οικονομίας.  
Επίσης, προβλέπεται η ανάπτυξη σημαντικών αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, όπως η αναρρίχηση στην περιοχή των Μανικίων της Δημοτικής Ενότητας Κονιστρών όπως και της Κύμης στο Βορειοδυτικό τμήμα της.
Δημιουργία περιπατητικών διαδρομών, όπως και ποδηλατικών στην ευρύτερη περιοχή.
Όλος αυτός ο σχεδιασμός απαιτεί νέες υποδομές αφού θα έχουμε άφιξη αθλητών από διαφορές Ευρωπαϊκές και άλλες χώρες κυρίως στην αναρρίχηση, η οποία θα είναι ολυμπιακό άθλημα από την προσεχή ολυμπιάδα.
Να σημειωθεί ότι κοντά στην Αττική δεν υπάρχουν τέτοιες δραστηριότητες και η περιοχή της Κύμης είναι η πλησιέστερη.
Σχεδιάζεται ώστε η κατοικία του Γεωργίου Νικολάου Παπανικολάου, του ανθρώπου που έσωσε και σώζει εκατομμύρια ανθρώπων, να καταστεί  επισκέψιμη, ώστε να ανταποκρίνεται στο πιεστικό αίτημα πολλών επισκεπτών που επιθυμούν να την επισκεφθούν.
Όλα αυτά είναι μερικά από όσα έχουν σχεδιαστεί για την ανάπτυξη της Κύμης και της Περιοχής, αλλά με τις προτάσεις υποβάθμισης σημαντικών υπηρεσιών, που πρέπει να υποστηρίξουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, η επίτευξη του στόχου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.
            Ζητάμε να επανεξετάσετε την πρόταση με σκοπό να διατηρηθούν οι αρμοδιότητες του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ Κύμης, όπως είναι μέχρι σήμερα. 

Συνημμένα : 
- Aπόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου

 Ο Δήμαρχος
Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς