Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΤΚΕ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΕΛΑΤΗ

Αξιότιμα μέλη,
Καθως τις τελευταιες μέρες εχει παρατηρηθει το φαινόμενο της παραπληροφόρησης σε ότι αφορα τους τιμοκαταλόγους πόρτας,σας παραθέτουμε συννημένη την γνωμοδότηση του δικηγόρου για όσους δεν συμμορφωνονται με τη νομοθεσία.Η ευθύνη βαραίνει τον εκάστοτε επιχειρηματία καθώς η Ομοσπονδία μας εχει ενημερώσει γραπτως αλλά και τηλεφωνικως ολους τους συλλογους μέλη στην Ευβοια,Ανατολικη Στερεα Ελλαδα και Σκυρο.Σε επόμενο μέιλ θα λάβετε για ακόμη μία φορά τον νόμο για την ανάρτηση τιμοκαταλόγων.... πορτας όπως δημοσιευθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Ενα άλλο ανησυχητικό φαινόμενο που συναντησαμε,είναι η ανάρτηση φωτοτυπημένων τιμοκαταλόγων άρα πλαστών, παλαιοτερων τιμοκαταλόγων με αλλαγή στις ημερομηνίες, οπως επίσης εχουμε ερθει αντιμέτωποι -ιδιαιτερα στη Νοτια Ευβοια και στην Σκυρο-με την διαρροή ψευδών ανακοινώσεων οτι οι τιμοκατάλογοι εχουν καταργηθεί.Ναι,είχαν καταργηθει για 2 χρόνια,επανήλθαν ομως τον Ιούλιο του 2016 οπως σας εχουμε ηδη ενημερωσει και θα σας ξαναενημερωσουμε .
Η Ομοσπονδία,ειναι υποχρεωμένη καθε τελος του εκάστοτε μήνα να στελνει συγκεντρωτικη ηλεκτρονικη κατασταση (απο το κεντρικο συστημα εκδοσης τιμοκαταλόγων) με οσους προμηθευτηκαν αλλά και με όσες επιχειρήσεις ΔΕΝ εχουν αναρτήσει τους τιμοκαταλόγους. Το κράτος προβλέπει κατα αυτο τον τρόπο ποιες επιχειρήσεις συμμορφωνονται με τα νομικα πλαισια και ποιοι όχι και ενεργεί ανάλογα.......
Παρακαλούμε θερμά,προκειμένου να αποφευχθούν κυρώσεις και προστιμα στους επιχειρηματιες ενοικιαζομένων-το οποιο προβλέπεται δια νόμου-προμηθευτείτε τους τιμοκαταλόγους απο την Ομοσπονδια της περιοχής σας.

Ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο σας,
Ομοσπονδια Ευβοιας,Ανατολικης Στερεας και Σκυρου.
Το ΔΣ
Η Προεδρος
Ολγα Βογιατζη