Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ- 6 μ.μ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Χαλκίδα)

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΕ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ- 6 μ.μ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Χαλκίδα) 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Τα σωματεία που πήραν την πρωτοβουλία 
για την απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Δεκέμβρη στη Χαλκίδα

Χαιρετίζουμε τη μαχητική, αγωνιστική στάση εκατοντάδων συναδέλφων που στήριξαν την απεργία, τη μάχη της περιφρούρησης του αγώνα μας, την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης. 

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους συναδέλφους που δεν έκαναν ...
σε αυτή τη μάχη το βήμα να απεργήσουν, κάτω από τη πίεση της εργοδοσίας που έχει στήριγμα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την αντιλαϊκή επίθεση και τους ανθρώπους τους μέσα στα σωματεία και στο συνδικαλιστικό κίνημα. 

Με την απεργία στις 14 Δεκέμβρη στείλαμε μήνυμα στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία και τους ανθρώπους τους. Όσα εμπόδια και να μας βάλουν, όλοι εμείς που χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά, μπορούμε να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας για τη δουλειά και τη ζωή μας!

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ! ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ!

Στην επιτυχία της απεργίας συνέβαλλαν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα: Η κινητοποίηση ενάντια στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να φέρει νύχτα την αντιαπεργιακή τροπολογία, η αγωνιστική υποδοχή στον υφυπουργό Παιδείας για να καταθέσουμε τα αιτήματά μας, οι παρεμβάσεις ενάντια στις διακοπές ρεύματος και τους πλειστηριασμούς, οι γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις, οι ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, η πρωτοβουλία των εκπροσώπων μας στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου για να γίνει σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων για τη μάχη της απεργίας.

Τη μέρα της απεργίας δώσαμε τη μάχη της περιφρούρησής της στην πύλη της Coca Cola στο Σχηματάρι, στις πύλες του ΝΗΡΕΑ όπου η εργοδοσία επιδίωξε να σπάσει την απεργία καλώντας την αστυνομία, στην απεργιακή φρουρά στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. 

Την απεργία αυτή, που ένα από τα βασικά της αιτήματα ήταν η υπεράσπιση του ίδιου του δικαιώματος στην απεργία, δεν την πολέμησε μόνο η εργοδοσία, η κυβέρνηση, οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, διάφορα ΜΜΕ.

Την πολέμησαν και οι άνθρωποί τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Την πολέμησαν οι δυνάμεις που συγκροτούν όλοι μαζί την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Οι εκπρόσωποι του ΕΜΕΙΣ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, οι οποίοι υπονόμευσαν με κάθε τρόπο την απεργία και λειτούργησαν οργανωμένα ως μηχανισμός απεργοσπασίας. 


Στην ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, στην ΤΕΜΠΟ, στα Ναυπηγεία, εκεί όπου πλειοψηφούν δυνάμεις που στηρίζουν την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, πήραν απόφαση μη συμμετοχής στην απεργία. Σε άλλους χώρους όπως στον ΑΗΣ την υπονόμευσαν στην πράξη, ενώ υπονόμευσαν την απεργία και τη συμμετοχή των εργαζομένων ακόμα και εκεί που πάρθηκε απόφαση όπως στη ΛΑΡΚΟ. Στη ΣΥΝΚΟ για μία ακόμη φορά μετέτρεψαν την 24ωρη απεργία σε 3ωρη στάση εργασίας. Μέχρι και στην απεργιακή συγκέντρωση πολλοί από τη Διοίκηση έλαμψαν διά της απουσίας τους, ενώ άλλοι έβγαζαν φωτογραφίες για τα ΜΜΕ μήπως και κρύψουν τη γύμνια τους. Αυτός είναι ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός, ανεξάρτητα ποια απόχρωση μπορεί να φοράει κατά περίπτωση...

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ & ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!

Την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, διοργανώνουμε σύσκεψη για την εκτίμηση της απεργίας και το σχεδιασμό της δράσης μας. Καλούμε να συμμετάσχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, που θέλει να σέβεται την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του που τον ανάδειξαν σε εκπρόσωπό τους, κάθε εργαζόμενο που ζει καθημερινά τα βάσανα που του φορτώνει η πολιτική που πασχίζει για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας. 
Να συζητήσουμε για το τι μπορεί να γίνει σήμερα, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε σε όλα, να κάνουμε στην άκρη όσους μπαίνουν εμπόδιο στην οργάνωση του αγώνα μας. 
Να συμπορευτούμε στον αγώνα για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων παίρνοντας την υπόθεση της πάλης στα χέρια μας, απομονώνοντας τη γραμμή ήττας και τις πρακτικές ανοιχτής υπονόμευσης της οργάνωσης των εργαζομένων. Αυτή η γραμμή είναι που κυριαρχεί μέχρι σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα και έχει κάνει μεγάλη ζημιά με ευθύνη των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, άλλων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών. Αυτή είναι η γραμμή και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου στην Εύβοια.
Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης, της συσπείρωσης, της συμπόρευσης με τις δυνάμεις που έχουν αποδείξει ότι μπορούν και θέλουν να οργανώσουν την εργατική- λαϊκή αντεπίθεση! Κάθε άλλη καθυστέρηση θα κοστίσει νέες απώλειες, απογοητεύσεις και πισωγυρίσματα.

Διεκδικούμε:
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟΣ 751 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ- ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΙΤΩΝ – ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΡΕΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ