Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΑΡΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την πρωΐα της 22ας Αυγούστου, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, ανταποκριθείς σε πρόσκληση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, για να συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία της Αποδόσεως της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα ερείπια της άλλοτε μεγαλοπρεπώς πανηγυριζούσης Ι. Μονής Παναγίας Φανερωμένης, την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, με συλλειτουργό και τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Μελέτιον. 
            Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τέλεσε ....
για τέταρτη συνεχή χρονιά την  Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ3, ενώ παρέστη συμπροσευχομένη και η κ. Αργυρώ Παπούλια, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη, οπως και πολλοί Αρτακινοί εκ της Νέας Αρτάκης, μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης κ. Νικόλαος Γεωργαλάς και οι υπεύθυνοι των Εκδόσεων Κύζικος κ. Πέτρος Ποδάρας και κ. Ιωάννης Ρίζος.
            Μετά την τέλεση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος υπό των Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Σηλυβρίας κ. Μαξίμου και Καρθαγένης κ. Μελετίου, επισκέφθηκε το χωριό Ελπιζλή (Hafizhüseyibey)
της Ι. Μητροπόλεως Κυζίκου και προσκύνησε στον ερειπωμένο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου έψαλε το απολυτίκιο της εορτής της Κοιμήσεως «Εν τη γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας..» και το Κοντάκιο «Την εν πρεσβείας ακοίμητον Θεοτόκον...».
            Ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του επέστρεψαν στην Χαλκίδα το μεσημέρι της Παρασκευης 24 Αυγούστου.