Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Μίλτος Τεντόγλου

«Χαλάρα» στον τελικό ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου, προκρίθηκε με άνεση στο τελικό του άλματος σε μήκος, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, που φιλοξενείται στο Μόναχο. Στο πρώτο του άλμα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ο οποίος είναι φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, πάτησε 26,9 (!) εκατοστά πριν από τη βαλβίδα και προσγειώθηκε στα επτά μέτρα και 66 εκατοστά, ενώ στη δεύτερη προσπάθεια «μετρήθηκε» στα 7,80 μέτρα και στην τρίτη και καλύτερη στα επτά μέτρα και 94 εκατοστά. Σημειώνεται, ότι το όριο πρόκρισης,...

ήταν 8,05 μέτρα.

«Αρχισα χαμηλά, γιατί δεν ήμουν σε καλή μέρα. Ζορίσθηκα με την φορά μου και δεν ήμουν ο εαυτός μου. Συμβαίνει καμμία φορά. Κατάλαβα τι πρέπει να κάνω και πήρα την πρόκριση. Σήμερα θα διεκδικήσω καλά άλματα. Στο μήκος, όταν δεν βρεις τη φορά σου, μπορείς να είσαι και μισό μέτρο πίσω, εύκολα. Τώρα θα... αράξω και θα περιμένω την σημερινή ημέρα», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Τεντόγλου, μετά τον αγώνα του.

Αυτοί που θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν τον Τεντόγλου στον τελικό, είναι ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ (8.06μ. στον προκριματικό), ο Ισπανός, Εουσέμπιο Κάθερες (7.93μ.), ο Βρετανός, Τζέϊκομπ Φίνχαμ-Ντιουκς (7.86μ.), ο Σέρβος, Λάζαρ Ανιτς (7.86μ.), ο Γάλλος, Ζιλ Ρομερί (7.83μ.), ο Τσέχος, Ράντεκ Γιούσκα (7.80μ.), ο Κροάτης, Μάρκο Τσέκο (7.74μ.), ο Νορβηγός, Ινγκαρ Κίπλεμσουντ (7.74. .), ο συμπατριώτης του, Χένρικ Φλάτνες (7.79μ.), ο Βρετανός, Ρέϊνολντ Μπανίγκο (7.75μ.) και ο Ισπανός, Έκτορ Σάντος (7.75μ.).