Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Γ' Εθνική: Συνεχίζονται οι μάχες στους πέντε ομίλους

Συγκινήσεις και ανατροπές δεδομένων επιφύλαξε η τελευταία αγωνιστική της Γ' Εθνικής σε όλους τους ομίλους, σε ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.
Ο Καμπανιακός στον 1ο όμιλο και ο Γ.Σ. Μαρκό στον 5ο απώλεσαν το αήττητο, το οποίο διατηρούσαν μέχρι πρότινος στη σεζόν, από Ορφέα Ξάνθης και Άγιο Νικόλαο αντίστοιχα. Έτσι μοναδική ομάδα πλέον χωρίς ήττα είναι ο ΦΣ Κοζάνης, που στον 2ο όμιλο έχει προβάδισμα 12 βαθμών έναντι του Περικού που βρίσκεται στην 2η θέση.
Την πρώτη του νίκη σημείωσε ο Πανγυθεατικός, ο οποίος επικράτησε 3-2 του Α.Π.Σ....... Πατραί ενώ χωρίς νίκη στη σεζόν παραμένουν ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου και ο Άγιος Ιερόθεος. Στον 4ο όμιλο τέσσερις ομάδες βρίσκονται σε απόσταση ενός βαθμού, ενώ το ίδιο συμβαίνει στον 5ο όμιλο με τρεις ομάδες. Στον 1ο και τον 3ο όμιλο τρεις ομάδες διεκδικούν την κορυφή της βαθμολογίας.

Η μάχη των σκόρερ
Ο Κοσμάς Γκέκας του Απόλλωνα Παραλιμνίου δεν έχει σκοράρει στα επτά τελευταία παιχνίδια, με αποτέλεσμα, να αποκτήσει συγκάτοικους στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Στα 14 γκολ τον έφτασαν ο Νίκος Σκόνδρας του ΠΟ Φήκης, ο Θανάσης Τοπούζης του ΑΟ Χανιώτης και ο Γιώργος Γεμιστός του Πανελευσινιακού.
Ο τελευταίος το έχει καταφέρει με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς έχει σκοράρει σε οκτώ διαδοχικά παιχνίδια. Το σερί του 29χρονου επιθετικού είναι το καλύτερο στην Γ' Εθνική, είτε ερασιτεχνική είτε επαγγελματική, τα τελευταία 22 χρόνια. Ο Ανδρέας Ανδρούτσος την περίοδο 2000-01 είχε σκοράρει σε 10 διαδοχικά παιχνίδια με τη φανέλα του Πατραϊκού κατακτώντας την κορυφή του πρώτου σκόρερ στη σεζόν με 34 γκολ σε 32 αγώνες.

Η Τετάρτη των τοπικών ντέρμπι!
Με την 21η αγωνιστική στον 1ο όμιλο και την 19η αγωνιστική στους υπόλοιπους, συνεχίζεται την Τετάρτη 15 Μαρτίου το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Μια μέρα, στην οποία ξεχωρίζουν πέντε τοπικά ντέρμπι! Στην Κέρκυρα ΑΕ Λευκίμμης – Αστέρας Πετριτή, στην Κοζάνη ΦΣ Κοζάνης – ΑΕ Ποντίων, στην Πιερία Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – Σβορώνος, στη Ρόδο κοντράρονται η Ρόδος με τον Ιάλυσο και στη Θεσσαλονίκη ο Θερμαϊκός Θέρμης θα αντιμετωπίσει τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.