Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

22Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ-ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Με αισθήματα χαράς η Ιερά  Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων τίμησε την, χάριτι Θεού, 22η επέτειο της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, στην καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, την Χαλκίδα.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον Ενοριακό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος και άρχισαν με την από ετών καθιερωμένη έλευση και φιλοξενία  των σεπτών και χαριτοβρύτων ιερών λειψάνων των νεοφανών Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ Λέσβου, με μέριμνα του προϊσταμένου της Ενορίας και Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη.
Συγκεκριμένα, κατά την εσπέρα της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με τις αρμόζουσες τιμές η υποδοχή των ιερών λειψάνων από τον Σεβασμιώτατο... Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο και εν συνεχεία τελέσθηκε ο αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Εσπερινό, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=B9RhLQAJ60w
Την επομένη ημέρα στον προαναφερθέντα Ιερό Ναό, τελέσθηκε ο Όρθρος, η αρχιερατική χοροστασία και το αρχιερατικό συλλείτουργο, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο και συλλειτουργούς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου και πολλούς παρεπίδημους ή γηγενείς Πρεσβυτέρους και Διακόνους.
Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ανέπτυξε επίκαιρη ομιλία ο Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Τρίκκας-Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, ο οποίος, επ’ ευκαιρία της ελεύσεως των ιερών λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων, ανέπτυξε το θέμα της αγιότητας, όπως την αποδέχεται σήμερα ο σύγχρονος κόσμος και όπως, αληθινά, βιώνεται εν τη Εκκλησία. Ενώ, με έναυσμα την επέτειο ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, αναφέρθηκε στην ποιμαντική του μέριμνα και του ευχήθηκε υιικά, εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις ευχές όλου του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας.
Πριν την απόλυση ο Θεοφιλέστατος, εκφράζοντας και τους προσελθόντες Αρχιερείς ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για πολυετή και καρποφόρο Αρχιερωσύνη.
Ο Σεβασμιώτατος, στην ευχαριστήρια αντιφώνησή του, εξέφρασε την συγκίνησή του για την παρουσία, κατά το διήμερο, των αγίων Αρχιερέων, των Κληρικών και των Λαϊκών, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Ταξίαρχος Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος Πλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο: ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ Ι. Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΎ ΤΗΣ ΘΕΟΤΌΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 12/1/2024