Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ζωντανό το όνειρο
της πρόκρισης

Ο στόχος επετεύχθη...
Η Ελλάδα στάθηκε όρθια στο «καυτό» «Ραμάτ Γκαν» του Τελ Αβίβ, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από το Ισραήλ, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου των προκριματικών, και έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική.
Η εθνική, μάλιστα, άνοιξε το σκορ με τον (συνήθη... ύποπτο) Φάνη Γκέκα στο 42', για να ισοφαρίσει το Ισραήλ με τον Γκολάν στο 55ο λεπτό. Με τον βαθμό της ισοπαλίας η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση του ομίλου, μαζί με την Ελβετία, και θέλει τη νίκη την Τετάρτη στο Ηράκλειο, στην «ρεβάνς» με το Ισραήλ, για να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τα τελικά.
Η εθνική ομάδα ήταν καλύτερη του Ισραήλ, θα μπορούσε να είχε φύγει από το Τελ Αβίβ με τη νίκη, αλλά θα μπορούσε και να ηττηθεί. Αυτή είναι η εκτίμηση του Οτο Ρεχάγκελ για τον αποψινό αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2010, όπως εκφράστηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης.
«Ασφαλώς και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα μπορούσαμε και να είχαμε ηττηθεί, αφού το Ισραήλ δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο φάσεις και μας απείλησε. Μάλιστα, σε μία από αυτές ο Χαλκιάς απόκρουσε σωτήρια και μας γλίτωσε. Πάντως, δεν μου άρεσαν ορισμένες στιγμές που είχαμε μέσα στο παιχνίδι και ο τρόπος που αντιδράσαμε σε αυτές», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που στη συνέχεια εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το βαθμό της ισοπαλίας: «Μπορεί να ήμασταν η καλύτερη ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις σημαντικές και μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε στον αγώνα. Αυτό πρέπει να το κάνουμε την Τετάρτη με το Ισραήλ, στην Κρήτη, όπου θέλουμε τη νίκη», κατέληξε.
Σε ό,τι αφορά την επάνοδο του Κώστα Κατσουράνη, που απουσίασε από το σημερινό ματς λόγω τιμωρίας, ο Γερμανός προπονητής είπε: «Για εμάς ο Κατσουράνης είναι ένας πολύτιμος ποδοσφαιριστής, που μας βοηθάει πολύ και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ευελπιστώ την Τετάρτη να μας βοηθήσει με καλή απόδοση, την οποία όμως θα πρέπει να πιάσουν και οι υπόλοιποι παίκτες μας για να φτάσουμε στη νίκη. Περιμένουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο. Εχουμε παίξει και στο παρελθόν στην Κρήτη, έχουμε ωραίες εμπειρίες και ο κόσμος μας έχει βοηθήσει πολύ. Θέλουμε και την Τετάρτη να βρεθούν κοντά μας και να μας στηρίξουν στην προσπάθεια που θα κάνουμε».
Από την πλευρά του, ο σκόρερ της εθνικής ομάδας, Φάνης Γκέκας επισήμανε: «Οπως εξελίχθηκε ο αγώνας, θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα πράγματα. Ωστόσο, δεν πρέπει να είμαστε άδικοι, γιατί υπήρχαν φάσεις που θα μπορούσαμε να δεχθούμε εμείς δεύτερο γκολ. Πάντως, περιμέναμε καλύτερο το Ισραήλ. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι καλό για εμάς, να μην ξεχνάμε ότι το Ισραήλ τα τελευταία δέκα χρόνια έχει μόλις μία ήττα στην έδρα του. Πλέον κοιτάμε τον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης στην Κρήτη με τους Ισραηλινούς, όπου θέλουμε τη νίκη για να πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε την Τετάρτη, γιατί ο αγώνας είναι σημαντικός στην προσπάθεια που κάνουμε να περάσουμε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης».
Στους αγώνες του 2ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 2010 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Λουξεμβούργο-Λετονία 0-4
Μολδαβία-Ελβετία 0-2
Ισραήλ-Ελλάδα 1-1

Η βαθμολογία
Ελβετία 10
Ελλάδα 10
Ισραήλ 9
Λετονία 7
Λουξεμβούργο 4
Μολδαβία 1