Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Συνεδρίασε
το Δημοτικό Συμβούλιο
Παρακολούθησα για πρώτη φορά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας.
Δεν με έπεισε η Δήμαρχος κ. Αλιμπαντέ. Είναι συμπαθητική, προσπαθεί αλλά σίγουρα είναι περισσότερο εκπαιδευτικός παρά Δήμαρχος.
Κυρία Αλιμπαντέ,
έχει μεγάλη διαφορά η αίθουσα ενός σχολείου από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είναι μαθητές και η Δήμαρχος δεν είναι καθηγήτρια. Είναι άλλο η έκθεση ιδεών και άλλο η διαχείριση έργων, μελετών, προγραμματισμού κλπ.
Για παράδειγμα:

Αν κάποιος δεν ξέρει το πώς ξεκινά ένα έργο αποχέτευσης και βιολογικού, θα πίστευε πως σε ένα χρόνο η Ερέτρια θα έχει αποχετευτικό δίκτυο και βιολογικό διαθέτοντας μόνο 200.000 ευρώ!!!
Πρώτη φορά άκουσα πως θα είναι ώριμο το έργο προς χρηματοδότηση, ενώ ακόμη δεν έχετε ούτε καν μελέτη!!
Κυρία Αλιμπαντέ.
Ο Δήμος Ληλαντίων,
στον οποίο αναφερθήκατε, είχε έτοιμη τη μελέτη εδώ και χρόνια και ακόμη δεν έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση όλο το έργο.
Εσείς πιστεύετε πως θα έχετε ολοκληρώσει τη μελέτη μέχρι τον Απρίλιο του 2010 και θα ενταχθεί το έργο σε χρηματοδότηση. Αυτά είπατε!!!
Το άλλο σοβαρό θέμα, που συζητήσατε, ήταν το πρόβλημα με το ΝΗΣΙ των ΟΝΕΙΡΩΝ.
Ο κ. Κατρινάκης είχε απόλυτο δίκιο και ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορήθηκε επειδή έκανε τα αυτονόητα.
Κυρία Αλιμπαντέ, χάθηκε περιουσία του Δήμου. Πουθενά δεν βρέθηκαν τα κρεβάτια και ο εξοπλισμός του νησιού.
Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις κι εσείς πήρατε απόφαση αναβολής της συζήτησης του θέματος. Το ζητούμενο δεν είναι τα πρόσωπα. Το ζητούμενο είναι η περιουσία του Δήμου. Ας βρίσκονταν τα πράγματα κι ας μην προχωρούσατε δικαστικά εναντίον προσώπων.
Γιατί αναβολή;
Τι θα αλλάξει δηλαδή;
Θα έρθουν οι δικηγόροι να λύσουν το πρόβλημα;
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πετάξει ούτε μια καρέκλα, όταν αυτή ανήκει στο δημόσιο. Πρέπει να υπάρχει πρωτόκολλο καταστροφής κλπ.
Τα σύκα – σύκα και η σκάφη – σκάφη, κυρία Αλιμπαντέ.
Θέλετε δεν θέλετε, αν δεν βρεθούν τα αντικείμενα που εξαφανίστηκαν, θα βρεθείτε στα δικαστήρια.
ΑΜΙΛΗΤΟΙ οι κ.κ. Τσώκος και Γλυκός. Οι δύο έμπειροι Δημοτικοί Σύμβουλοι έδειχναν κάπως απογοητευμένοι από τον τρόπο που γινόταν η συζήτηση για όλα τα θέματα. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα εγώ. Απ` ότι κατάλαβα, ήξεραν πως όλα αυτά που ακούστηκαν δεν ήταν τίποτε άλλο από επιθυμίες και όχι ώριμα έργα.
Ο κ. Αλεξανδρής ήταν αυτός που είχε άποψη για όλα τα θέματα και την έλεγε δυνατά, απευθυνόμενος στην κ. Δήμαρχο.
Εκεί που ήταν κάθετα αντίθετος, ήταν στο θέμα της ονοματοθεσίας οδών σε διάφορες περιοχές εκτός σχεδίου. Είχε απόλυτο δίκιο. Δεν μπορεί ο κάθε δημότης να δίνει όποιο όνομα θέλει στο δρόμο που περνά μπροστά από το σπίτι του.
Κάποια στιγμή ακούσαμε τον κ. Γουρνή να λέει: «Φέρτε τον απολογισμό της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερέτριας, για να βγούνε και όλα τα άπλυτα στη φόρα»!!!
Υπάρχουν «άπλυτα» στη ΔΕΥΑΕ, κυρία Αλιμπαντέ;

Τέλος πάντων. Ελπίζουμε κάτι να αλλάξει στο τρόπο των συζητήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μιλούν περισσότερο «πρακτικά» και όχι θεωρητικά.