Σάββατο 4 Απριλίου 2009

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη
η μη έγκαιρη ανακοίνωση
των μεταθέσεων

Όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που παραπαίει και καταρρέει!
Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης η εικόνα
που παρουσιάζει το Υπουργείο Παιδείας. Δυστυχώς οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών έτοιμες από την Τρίτη 31/3/09 και όμως δεν ανακοινώθηκαν την επόμενη όπως είχαμε συνεννοηθεί με το αρμόδιο τμήμα (συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ και ταυτόχρονα ανακοίνωση ονομάτων).
Ανακοινώθηκαν Παρασκευή 3/4/09.
Το γιατί αυτονόητο
, έπρεπε να ανακοινωθούν πρώτα μέσω Γραφείων Βουλευτών και Υπουργών, έπρεπε να είναι «όμηροι» οι συνάδελφοί μας στα κελεύσματα των κομματαρχών. Και μετά να μάθουν για τη μετάθεσή τους οι αξιοπρεπείς δάσκαλοι κι αυτοί που δεν τρέχουν στα Βουλευτικά Γραφεία.
Πίστευαν ότι έτσι εξαγοράζονται συνειδήσεις. Έτσι αλιεύονται οι «ψηφοφόροι».
Το ερώτημα που τίθεται ποιος και ποια ανώτερη δύναμη έδωσε την εντολή στον Πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ να αναβάλει τη συνεδρίαση; Δεν υπήρχε συνεννόηση Προέδρου - Τμηματάρχη; Ποιος εμπαίζει τον κλάδο των εκπαιδευτικών Π.Ε.; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;
Καλώ τον Υπουργό της Παιδείας να πάρει θέση και να ζητήσει ευθύνες από στελέχη που τον εκθέτουν. Ο ανώνυμος δάσκαλος ήταν και είναι πάντα υπερήφανος και ουδέποτε πρόκειται να υποκύψει σε εντολοδόχους και σ' αυτούς που αποβλέπουν σε εξαγορά συνειδήσεων, θέτοντας, πάνω απ' όλα το κομματικό συμφέρον.
Σ' αυτούς ταιριάζει το «Αιδώς Αργείοι».
Όσο για κάποιους νεόκοπους κυβερνητικούς εκπροσώπους της ΔΑΚΕ
(Αν. Αττική) που έχουν αναλάβει να στηρίξουν τα αστήριχτα, η μακρόχρονη συνδικαλιστική πορεία και το ήθος μου δεν μου επιτρέπουν να ασχοληθώ μαζί τους. Τους παραπέμπω στην κρίση των συναδέλφων μου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Καραγιάννης Θωμάς
Αιρετός ΚΥΣΠΕ