Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Βουλευτής Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη συμμετείχε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου.
Ο βουλευτής επεσήμανε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, λόγω του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου σε σχέση με τους υπόλοιπους Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η Εύβοια είναι «ριγμένη».
Αναφερόμενος σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία - μετά και την πύρινη λαίλαπα που έπληξε πρόσφατα το Νομό μας- επεσήμανε, ότι οι άνδρες της Π.Υ εξαντλούν τα όρια της φυσικής αντοχής τους για να καλύψουν έναν Νομό, που βρίσκεται σε ποσοστό επικινδυνότητας στο δείκτη 4 και που η γεωγραφική του θέση δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες.
Ο ίδιος διαπίστωσε της ελλείψεις κατά την περιοδεία του στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια και ζήτησε από τον Υπουργό α μεριμνήσει για την ενίσχυσή τους.
Το ίδιο πρόβλημα της λειψανδρίας υπάρχει και στην Αστυνομική Διεύθυνση. Ενδεικτικά ανέφερε την κατάσταση που επικρατεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιστιαίας, το οποίο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα παραμένει «ακέφαλο» τη στιγμή που ο Νομός αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα εγκληματικότητας.
Ο βουλευτής ζήτησε και σε αυτή την περίπτωση να υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη στελέχωσης, προκειμένου ο πολίτης να μπορέσει να νιώσει το αίσθημα της ασφάλειας, που αποτελεί βασικό του δικαίωμα.
Όσον αφορά το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ο κ. Κεδίκογλου θέλοντας να τονίζει το μέγεθος του προβλήματος είπε χαρακτηριστικά, ότι η Εύβοια είναι η Αχίλλειος πτέρνα. Και αυτό γιατί διαθέτει απομακρυσμένες ακτές και ταυτόχρονα μπορεί κανείς σε λίγα χιλιόμετρα να έχει πρόσβαση στο εθνικό δίκτυο.
Εξέφρασε τέλος, την πεποίθηση, ότι η παρουσία του Υπουργού και η ενημέρωσή του για τα προβλήματα που υπάρχουν θα οδηγήσει στην ταχύτερη επίλυσή τους.