Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Στο ΚΕΠ Συντάγματος η Φ.Πετραλιά

Από 1η Οκτωβρίου
η εφαρμογή του ΑΜΚΑ
από τα ασφαλιστικά ταμεία
Η εφαρμογή του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) από τα ασφαλιστικά ταμεία πήρε παράταση και τελικά ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου 2009, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο ΚΕΠ Συντάγματος.
Για τον ΑΜΚΑ είχε δοθεί αρχικά ημερομηνία εφαρμογής από 1ης Ιουλίου, ωστόσο μετά από τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην απόδοσή του στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, λόγω φόρτου στα ΚΕΠ, το υπουργείο Απασχόλησης επισήμανε πως πρόκειται για μια «διαρκή διαδικασία» και ότι «όλοι θα λάβουν ΑΜΚΑ».
Σήμερα, η κ. Πετραλιά ανακοίνωσε πως η εφαρμογή του ΑΜΚΑ θα ξεκινήσει από 1η Οκτωβρίου.
Η κ. Πετραλιά συνομίλησε με τη διοίκηση του ΚΕΠ, με τους εργαζόμενους και με τους πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους για τον τρόπο απόκτησης του ΑΜΚΑ.
Η υπουργός παραδέχθηκε ότι γνωρίζει «τα ζητήματα που έχουν προκύψει, λόγω της αθρόας προσέλευσης» ασφαλισμένων και συνταξιούχων στα ΚΕΠ.
Ανακοίνωσε, δε, ότι παρόλο που ο ΑΜΚΑ έχει αποδοθεί σε 7.500.000 πολίτες, η εφαρμογή του από τα ασφαλιστικά ταμεία ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2009.
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στη ΝΕΤ, την Πέμπτη, ο γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Δ.Μαμωνάς, δήλωσε πως εκτός των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, ΑΜΚΑ πρέπει να αποκτήσουν και όλα τα ανήλικα παιδιά.
Ο ΑΜΚΑ αποδίδεται στους πολίτες από τα ΚΕΠ όλης της χώρας, καθώς και από τα 125 γραφεία ΑΜΚΑ που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Απασχόλησης στα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από την τηλεφωνική γραμμή 11131 (χωρίς χρέωση), αλλά και από τη διαδικτυακή πύλη του
ΑΜΚΑ.
Σημειώνεται πως για την αποφυγή της ταλαιπωρίας, καλό θα είναι οι πολίτες να επιβεβαιώσουν -μέσω της γραμμής 11131 ή της διαδικτυακής πύλης του ΑΜΚΑ- εάν έχει εκδοθεί ΑΜΚΑ για αυτούς και μόνο στην περίπτωση που λάβουν αρνητική απάντηση να επισκεφθούν τα γραφεία του ΑΜΚΑ ή τα ΚΕΠ.
Newsroom ΔΟΛ