Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Στις 28 Μαίου
το "ντιμπέιτ" των αρχηγών
Για τις 28 του μήνα ορίστηκε η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών, με τη συμμετοχή έξι δημοσιογράφων και ενός συντονιστή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ και για δεύτερη "αναμέτρηση" μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Καραμανλή, σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή, οι εκλογές αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης. Όταν είναι να συζητήσουμε για το ποιός θα κυβερνήσει τη χώρα, τότε θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ».
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου επέμεινε στην πρότασή του για τηλεοπτική αναμέτρηση των κ.κ.Καραμανλή και Παπανδρέου, όπως επίσης και σε άλλο ντιμπέιτ μεταξύ των επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων.
Την ίδια ώρα,το ΚΚΕ επέμεινε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να δεχθούν τις ίδιες ερωτήσεις (για να μην γίνουν - όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Μαΐλης - παράλληλοι μονόλογοι) ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση πρέπει να αφορά «σε πραγματικά προβλήματα».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Α.Καρίτζης ερωτηθείς σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπήσει το κόμμα στην τηλεοπτική αναμέτρηση, απάντησε λέγοντας πως «ευτυχώς έχουμε την τύχη να έχουμε δύο χαρισματικούς ηγέτες, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Αλαβάνο - δεν έχουμε, όμως, ακόμα αποφασίσει, ποιος θα μας εκπροσωπήσει».
Ο ΛΑΟΣ, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κώστα Αϊβαλιώτη, πρότεινε ν’ αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ,λέγοντας ότι η 28η Μαΐου είναι ημέρα της Αναλήψεως,«σημαντικής εορτής της Ορθοδοξίας και μακάρι αυτό το ντιμπέιτ να γινόταν κάποια άλλη ημέρα».
Ο κος Αϊβαλιώτης υπενθύμισε πως το κόμμα του έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης δύο δημοσιογράφων και συντονιστών από κάθε κόμμα και επιλογής τους κατόπιν κλήρωσης - μια πρόταση που δεν έγινε δεκτή, αφού, όπως είπε ο Ε. Αντώναρος, «αυτό θα το ορίσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί».
Τέλος,ορίστηκε η τηλεοπτική αναμέτρηση να ξεκινήσει στις 8 το βράδυ.