Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Βόειο κρέας
Ετικέτα «ελληνικής εκτροφής
άνω των 5 μηνών»
Την απόφαση με την οποία παρέχεται η δυνατότητα προαιρετικής χρήσης της ένδειξης «Ελληνικής εκτροφής άνω των 5 μηνών» στο βόειο και μοσχαρίσιο κρέας – πέραν των άλλων υποχρεωτικών ενδείξεων – υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, αποδεχόμενος αίτημα των κτηνοτρόφων, παχυντών μοσχαριών.
Η εν λόγω ένδειξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα κρέατα που προέρχονται από βοοειδή, που γεννήθηκαν εκτός Ελλάδα, εισήχθησαν και έχουν εκτραφεί για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 μηνών στη χώρα μας και έχουν σφαγεί σε εγχώρια σφαγεία.
Η ένδειξη θα αναγράφεται στην ετικέτα με την ίδια γραμματοσειρά, το ίδιο μέγεθος και χρώμα χαρακτήρων, με εκείνη της χώρας γέννησης του ζώου.
Στα σημεία λιανικής πώλησης ή στις περιπτώσεις των συσκευασμένων-τυποποιημένων κρεάτων θα εμφανίζεται επί της συσκευασίας, ενώ σε ότι αφορά στις ενδείξεις των ζυγιστικών μηχανών κρεοπωλείων και σούπερ μαρκετς η εν λόγω ένδειξη θα πρέπει να αναφέρεται σε συνδυασμό με την προέλευση-καταγωγή του κρέατος.