Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Τραυματίστηκε κριτής

«Καίει» το φύλλο αγώνα τον Ολυμπιακό,
επεισόδια και συλλήψεις

Ιδιαίτερα επιβαρρυντικό είναι, όπως αναμενόταν, το φύλλο αγώνα του πρώτου τελικού για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό. Οι διαιτητές έχουν γράψει την ρίψη τεσσάρων κροτίδων, αλλά και τον τραυματισμό του κριτή της γραμματείας από ρίψη αντικειμένων.
Συγκεκριμένα το φύλλο αγώνα αναφέρει:

«Τέσσερις κροτίδες έπεσαν συνολικά. Η πρώτη με τη ληξη του ημιχρόνου και κατά την αποχώρηση των ομάδων. Η δεύτερη στην ανάπαυλα ανάμεσα στην 3η και την 4η περίοδο, ενώ 1.25 πριν το τέλος έπεσε κροτίδα στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια έπεσαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Ενα από αυτά τραυμάτισε τον κριτή της γραμματείας.» Για το λόγο αυτό οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι και αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για δέκα λεπτά. Μετά από έκκληση που έγινε από τα μεγάφωνα το παιχνίδι συνεχίστηκε. Μία ακόμη κροτίδα έπεσε και μετά το τέλος του αγώνα. Ολες οι κροτίδες παρήγαγαν δυνατό κρότο και λάμψη».Επίσης, κατεγράφησαν τα υβριστικά συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού και του Βασίλη Σπανούλη.
Επεισόδια στο φινάλε και συλλήψεις
Tα... παρατράγουδα συνεχίστηκαν
και μετά το τέλος του πρώτου τελικού στο ΣΕΦ, καθώς μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού προσπάθησε να πλησιάσει τη φισούνα των αποδυτηρίων και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Κατά την αποχώρηση των παικτών του Παναθηναϊκού από το παρκέ υπήρχε ένταση, ενώ δεν ήταν λίγοι οι φίλοι του Ολυμπιακού που αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους. Οι περισσότεροι, πάντως, τους χειροκρότησαν, γνωρίζοντας πως η σειρά των τελικών έχει ακόμη δρόμο.Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν μερίδα φίλων του Ολυμπιακού έκανε απόπειρα να εισβάλει στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και εκεί χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Κάποιοι εκ των οπαδών άρχισαν να φωνάζουν προς τους άνδρες της αστυνομίας και να εκσφενδονίζουν αντικείμενα και ένα κάθισμα, με αποτέλεσμα την αντίδραση των δυνάμεων των ΜΑΤ, που προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr