Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Λαμία 21-05-09
2
,5 εκατ. Ευρώ για την αναβάθμιση
του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας


Το έργο εντάσσεται για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το προσωπικό και το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας αλλά και πολλούς πολίτες της Βόρειας Εύβοιας οι οποίοι του έθεσαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, με κυριότερο την αναβάθμισή του.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Έδωσα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου της
αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 2,5 εκατ. Ευρώ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα πρόσκληση ενδιαφέροντος για έργα αναβάθμισης υποδομών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία ύψους 47,5 εκατ. Ευρώ. Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμα υλοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται εντός του μηνός Ιουνίου.
Ήδη η ΔΕΠΑΝΟΜ έχει προβεί στην πρόσκληση για την εκτέλεση του έργου, το έργο έχει ανατεθεί σε εργολήπτη, το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει εγκρίνει τη διαδικασία, η ΔΕΠΑΝΟΜ υπέβαλλε την προηγούμενη εβδομάδα και εμείς άμεσα εντάσσουμε το έργο στο ΕΣΠΑ. Άρα, οι πιστώσεις για την άμεση έναρξη του έργου είναι διαθέσιμες ευελπιστώ ότι εντός του μηνός Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα έχουμε δώσει τέλος στην αγωνία όλων των ανθρώπων που ανησυχούν γι’ αυτό.
Σήμερα δεν ήρθα να κάνω εξαγγελίες ήρθα να ενημερωθώ και να ενημερώσω. Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένη ενημέρωση προς το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, το Δήμαρχο Ιστιαίας αλλά και τους πολίτες που βρέθηκαν σήμερα εδώ, όπως άλλωστε δεσμεύθηκα στην προηγούμενη συνάντηση εργασίας στο Δήμο Ιστιαίας...»