Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Μέσω τροπολογίας
Δράσεις για την αντικατάσταση
οικιακών ηλεκτρικών συσκευών
από το ΥΠΑΝ
Την αντικατάσταση οικιακών ηλεκτρικών συσκευών με άλλες όμοιες υψηλής ενεργειακής απόδοσης και την απόσυρσή τους μέσω συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης από πιστοποιημένους φορείς προωθεί τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, μέσω της οποίας προκηρύσσονται τέτοιες δράσεις.
Οι δράσεις αυτές θα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με την απόφαση αυτή καθορίζονται, επίσης, ο προϋπολογισμός της σχετικής δράσης, το είδος των συσκευών στις οποίες αναφέρεται, το ποσοστό χρηματοδότησης αυτών, η διάρκεια και οι διαδικασίες εφαρμογής της δράσης, ο φορέας και η διαδικασία πιστοποίησης της αντικατάστασης και απόσυρσης των συσκευών, ο φορέας καταβολής της χρηματοδότησης, οι υποχρεώσεις και οι συνέπειες μη τήρησης των όρων και των προϋποθέσεων της δράσης, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια για την εφαρμογή της.
Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση αυτή υπάγονται και τυχόν προκηρύξεις του υπουργού Ανάπτυξης, σχετικά με την αντικατάσταση οικιακών συσκευών, οι οποίες έχουν εκδοθεί πριν από την ψήφιση του παρόντος νόμου.