Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Αναμετρήσεις
Την Ξάνθη υποδέχεται σήμερα ο Παναθαναϊκός, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και με νίκη θα διατηρήσει το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής.

Επίσης, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, μπαίνει στην νέα διοργάνωση (σ.σ. μετά την αναβολή του ντέρμπι με την ΑΕΚ) με εκτός έδρας αναμέτρηση, καθώς θα φιλοξενηθεί από την Λάρισα. Οι «βυσσινί» προέρχονται από «λευκή» ισοπαλία στην Τρίπολη και θέλουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ ο Τιμούρ Κετσπάγια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα αφού δεν θα έχει στην διάθεση του, τον τραυματία Γκαλέτι και τον τιμωρημένο Αβραάμ Παπαδόπουλο.
Ακόμη, η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα του Ατρομήτου και μετά την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα λιγκ, θέλει την νίκη για να μπει «με το δεξί» στο πρωτάθλημα.
Τέλος, ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται τον Λεβαδειακό, ενώ εξαιρετικά αμφίρροπη χαρακτηρίζεται η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανθρακικό.
Ηρακλής-Αρης
Συναρπαστικό ματς έγινε στο "Καυτανζόγλειο", όπου ο Ηρακλής και ο Αρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον μεγάλο τους πρωταγωνιστή, τον Κάμπορα ο οποίος σκόραρε στο 21ο και το 38ο λεπτό, όμως ο "Γηραιός" βρήκε τις αντίστοιχες απαντήσεις και με γκολ του Ιάκομπ (26΄), Επστάιν (58΄ με πέναλτι) έφερε το ματς στα ίσια. Επίθεση από οπαδό του Ηρακλή δέχθηκε ο τερματοφύλακας του Αρη, Μιχάλης Σηφάκης, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα με τον Ηρακλή, στο "Καυτανζόγλειο". Ο διεθνής γκολκίπερ βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια του περιμένοντας το διαιτητή να σφυρίξει την έναρξη της αναμέτρησης, όταν ένας άνδρας κατέβηκε από την κερκίδα των οπαδών του Ηρακλή, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, έφτασε χωρίς κανένα πρόβλημα μπροστά στον Σηφάκη τον οποίον αρχικά εξύβρισε και στη συνέχεια προσπάθησε να χαστουκίσει, πριν επέμβουν παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων. Υπό το φόβο μαζικής εισβολής των οπαδών του Ηρακλή, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονταν στον στίβο του "Καυτανζογλείου", ο διαιτητής Δαλούκας αποχώρησε στα αποδυτήρια και η ώρα έναρξης του αγώνα (που επρόκειτο να αρχίσει στις 19:00) θα καθυστερήσει.
Πανιώνιος - Εργοτέλης: 1-1
Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το παιχνίδι Πανιωνίου-Εργοτέλη στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κουμορτζί στο 24΄, αλλά 11 λεπτά αργότερα ο Ρομάνο ισοφάρισε για τους Κρητικούς, που πήραν τον πρώτο τους βαθμό μετά από 2 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα.
Καβάλα - Αστ. Τρίπολης: 0-1
Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με γκολ του Ντάνιελ Τσέζαρεκ στο 23΄ η πελοποννησιακή ομάδα επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Καβάλας, που προερχόταν από το διπλό επί του Λεβαδειακού. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά, μετά την αποβολή του Φυτανίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 84΄

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Κυριακή 30 Αυγούστου
16:45 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός
16:45 Ατρόμητος-ΑΕΚ
NOVA
16:45 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός NOVA
19:00 Παναθηναϊκός-Ξάνθη
NOVA
21:15 Λάρισα-Ολυμπιακός NOVA