Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΣΥΝ

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο

Απορρίφθηκε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση που ανέπτυξε κατά την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ άφησε επίσης αιχμές κατά του Αλ.Αλαβάνου.
Η πρόταση του Αλ.Τσίπρα συγκέντρωσε 49 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά. Έξι σύνεδροι ψήφισαν λευκό.
Για να γίνει δεκτή, η πρόταση έπρεπε να συγκεντρώσει το 50 συν 1 των παρόντων.
«Παραμένει σε ισχύ η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης της ΚΠΕ για σύγκληση διαρκούς συνεδρίου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΚΠΕ του ΣΥΝ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι δεν πρέπει να αλλάξουν οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα βοηθήσει ώστε να προχωρήσουν τα πράγματα.
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, κλείνοντας την συζήτηση στην ΚΕ, είπε ότι δεν άκουσε κανένα τεκμηριωμένο εναλλακτικό σχέδιο στην πρότασή του και πρόσθεσε ότι υπάρχει ρίσκο, ότι είναι υπαρκτοί οι κίνδυνοι φυγόκεντρων δυνάμεων, όμως πρόσθεσε ότι μεγαλύτερη απειλή είναι η τελμάτωση. Απαντώντας σε επικρίσεις που διατυπώθηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι επιμένει στην πρότασή του για την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τώρα και όχι μετά τις εκλογές, γιατί όπως είπε «μετά τις εκλογές δεν θα κάνουμε συνέδριο ανάκαμψης, ίσως κάνουμε μνημόσυνο». Εντός 15 ημερών θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Ο κ. Τσίπρας όμως άφησε αιχμές για ορισμένα από τα στελέχη του κόμματος, καθώς και για τον Αλέκο Αλαβάνο.
Τόνισε ότι όλο αυτό
το διάστημα που είναι πρόεδρος έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την αρμονική συλλειτουργία και με τον Αλέκο Αλαβάνο, επιτρέποντας, καλή τη πίστη, ακόμα και θεσμικές επικαλύψεις του ρόλου του.
«Ποτέ δεν χτύπησα κανένα ούτε πάνω, ούτε κάτω από τη ζώνη. Και ας δέχθηκα χτυπήματα από παντού. Και στη διαδρομή αυτή, δεν πρόλαβα να αποκτήσω σύνδρομο προέδρου. Και εκ χαρακτήρος, ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσω.»
Είπε μάλιστα ότι θα πρέπει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή να αποφασίσει ποιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος και ότι θα πρέπει η απόφαση αυτή να γίνει δεκτή από όλους.