Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

«Ήμουν σκεπτικός...»
Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στα μπαράζ, παραδέχεται ο Ρεχάγκελ


Κάνοντας τον απολογισμό της πορείας της Εθνικής στα προκριματικά ο Ότο Ρεχάγκελ στάθηκε στο γεγονός οτι η Ελλάδα δεν μπόρεσε να νικήσει την Ελβετία, λέγοντας πως εκεί κρίθηκε η πρόκριση. Ωστόσο, τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να παρουσιάσει πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στους αγώνες μπαράζ.
Όσον αφορά στο ματς με το Λουξεμβούργο, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε στις απουσίες της Εθνικής και στο γεγονός πως το Λουξεμβούργο έπαιξε αμυντικά.
«Είμαστε δεύτεροι και αυτό οφείλεται στο ότι χάσαμε και στα δύο ματς με την Ελβετία. Ήταν δύο αποτελέσματα που δεν υπολογίζαμε. Ένα από τα δύο παιχνίδια, αυτό στην έδρα μας, έπρεπε να το κερδίζαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεχάγκελ. Για το ματς με το Λουξεμβούργο, είπε:
«Ήταν ένας αντίπαλος που ήταν δύσκολος για μας και για όλη την κατάσταση που επικρατούσε. Έπαιζαν πολύ πίσω και μας δυσκόλεψαν πολύ. Ήταν πολύ σημαντικό ματς για μας, μπορούσαμε να χάσουμε τα πάντα σήμερα. Είχαμε πολλούς τραυματίες παίκτες και ο Κατσουράνης ήταν άρρωστος. Όλα αυτά συντέλεσαν στο να μην κάνουμε τόσο καλό παιχνίδι».Τέλος, ο Ρεχάγκελ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλια για τους πιθανούς αντιπάλους:
«Δεν μπορείς να πεις τι επιθυμία έχεις. Τη Δευτέρα θα γίνει η κλήρωση και όταν μάθουμε τον αντίπαλο θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Η Ελλάδα πρέπει να παίξει στη συνέχεια, δηλαδή στα μπαράζ καλύτερα από ό,τι στο ματς με το Λουξεμβούργο.»

Εκ των προτέρων ήμουν σκεπτικός, επειδή ήταν ένα παιχνίδι τα πάντα ή τίποτα για μας. Ο αντίπαλος έπαιξε πολύ αμυντικά, με 10 παίκτες πίσω και όταν είναι 20 παίκτες στο μισό γήπεδο είναι δύσκολο να βρεις διαδρόμους για την εστία. Καταφέραμε να προηγηθούμε με 2-0 και έλπιζα ότι θα κυριαρχούσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, ιδίως όταν είχαμε την αριθμητική υπεροχή».Καταλήγοντας, ο Ρεχάγκελ, τόνισε:
«Όταν μια ομάδα είναι πίσω πρέπει να παίζεις γρήγορα, με τη μία, με καλή κυκλοφορία. Επαιξε ρόλο και η ψυχολογία. Επρεπε να αλλάξουμε την ομάδα, είχαμε και απουσίες, περιμέναμε ως το τέλος τον Κατσουράνη που αρρώστησε. Αν θέλουμε να προκριθούμε στο παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει να παίξουμε καλύτερα από ό,τι στο δεύτερο ημίχρονο».

Γκι Χέλερς: «Μακάρι να περάσει η Ελλάδα»
Ο τεχνικός του Λουξεμβούργου, Γκι Χέλερς, ευχήθηκε με τη σειρά του η Ελλάδα να προκριθεί στα τελικά.
«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη νίκη της και την 2η θέση
. Της εύχομαι να περάσει. Μπορεί να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ. Την περιμένουν όμως δύο δύσκολα ματς.» Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την οργάνωση της ομάδας μας. Δεχθήκαμε όμως δύο ανότητα γκολ. Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και μείναμε με 10 παίκτες παλέψαμε. Παρόλα αυτά δεν καταφέραμε κάτι».
Για τα σκληρά μαρκαρίσματα και τον τρόπο παιχνιδιού του Λουξεμβούργου, σχολίασε:
«Η Ελλάδα ήξερε πως παίζουμε και αν δεν ήξερε μπορούσε να το δει από το DVD. Δεν έχουμε την ίδια ποιότητα με την Εθνική μας και έτσι αντιπαρατάσσουμε την δύναμη και το πάθος».
με πληροφορίες: www.sport.gr