Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Το... ζελέ του Σεϊταρίδη
Ο Καραγκούνης υπερασπίστηκε τον Ρεχάγκελ που «έτσι κάνει πάντα»

Ο Γιώργος Καραγκούνης υπερασπίστηκε τον Ότο Ρεχάγκελ, με αφορμή τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες, ενώ πήρε θέση και για το επεισόδιο που είχε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του αγώνα με την Λετονία με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Αναφέρθηκε στην πίστη που υπάρχει για πρόκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ενώ σχολίασε και την παρουσία του κόσμου στα παιχνίδια της ομάδας.
«Όταν έκανε την ανανέωση συμβολαίου ο κύριος Ρεχάγκελ, είπα ότι έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος. Ήταν καθαρά δική του απόφαση. Αυτά που κάνει ο κύριος Ρεχάγκελ τώρα, τα έκανε από την πρώτη ημέρα. Εγώ δεν λέω ότι είναι σωστά ή λάθος. Από την πρώτη ημέρα έβαζε παίκτες που δεν έπαιζαν με τις ομάδες τους ή δεν είχαν ομάδες.
» Πριν το 2004 λέγανε κάποιοι 'Πού πάμε στο EURO με τον Δέλλα, τον Χαριστέα και τον Καραγκούνη, που δεν παίζουν στις ομάδες τους;'. Με αυτά όμως έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει. Έχουμε πάει σε δύο τελικές φάσεις και τώρα διεκδικούμε να πάμε στο Μουντιάλ.
» Εγώ δεν μιλάω για προπονητές. Αυτό που θέλω είναι να περάσουμε στο Μουντιάλ. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι και ποιος δεν θα είνα. Ο κύριος Ρεχάγκελ είναι προπονητής μας και με αυτόν πρέπει να πάμε. Δεν θέλω να πω ότι είμαι ή δεν είμαι με τον Ρεχάγκελ» είπε σχετικά με τον προπονητή του.

Σχολιάζοντας την προσέλευση του κόσμου, ο Καραγκούνης είπε:
«Σίγουρα θέλουμε να παίζουμε με πολύ κόσμο. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο, να πάμε Μουντιάλ. Όποιος θέλει έρχεται, όποιος θέλει δεν έρχεται. Στο Ηράκλειο που είχαμε πάει ήταν φοβερή η ατμόσφαιρα. Εμείς είτε παίζουμε μπροστά σε 7.000, είτε μπροστά σε 70.000 θεατές, θα προσπαθήσουμε το ίδιο γιατί θέλουμε πολύ να πάμε στο Μουντιάλ.
» Έχουμε παίκτες φιλόδοξους που θέλουν να πετύχουν κάποια πράγματα και εμείς οι παλιοί έχουμε τελευταία ευκαιρία να πάμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν παρουσιάζονται στη ζωή τέτοιες ευκαιρίες. Με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας».Σε ερώτηση αν προτιμάει κάποια συγκεκριμένη ομάδα για αντίπαλο στα μπαράζ:
«Δεν υπάρχει καμία προτίμηση. Θέλουμε πολύ να πάμε στο Μουντιάλ. Και στους αδύνατους να ήμασταν θα λέγαμε το ίδιο. Αν είμαστε όλοι υγιείς δεν έχουμε να φοβηθούμε πολλές ομάδες. Παρά το ότι πιστεύετε πολλοί, εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θα είναι δύο τελείως διαφορετικά ματς από τα προηγούμενα. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και είμαστε ομάδα με μεγάλη συνέπεια.
» Εδώ ολόκληρη Τουρκία σχεδόν έχει διαλυθεί. Θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας. Εκπροσωπούμε ένα πολύ μέτριο πρωτάθλημα και η Εθνική αν μη τι άλλο είναι πάντα εκεί. Δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να κοιτάμε και τα αποτελέσματα». Ο Καραγκούνης στη συνέχεια υποστήριξε πως η ήττα στη Βασιλεία ήταν αυτή που έφραξε το δρόμο της Ελλάδας για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση:
«Η ήττα στην Ελβετία μάς στοίχισε και στο αποτέλεσμα αυτό συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες, όπως είδαμε. Άκουσα ότι έγιναν περίεργα πράγματα και σήμερα στην Ελβετία με το Ισραήλ. Έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία και θα κάνουμε το παν για να την εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να είμαστε η ομάδα που ξέρουμε και να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε». Σχολιάζοντας την αναμέτρηση με Λουξεμβούργο, είπε πως τα μαρκαρίσματα ήταν αντιαθλητικά:
«Οι αντίπαλοι έπαιζαν πολύ αμυντικά και σκληρά. Δεν αποτελεί αυτό δικαιολογία, αλλά ίσως κάποιοι συμπαίκτες μου προσπάθησαν να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Έπρεπε πάντως να είμαστε καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, να κάνουμε περισσότερα πράγματα, αλλά είχαμε στόχο έξι βαθμούς σε δύο ματς και τον πετύχαμε». Αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο ημίχρονο του αγώνα με την Λετονία, ο άσος του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε:
«Επειδή πολλά γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες, ότι κάναμε διάφορα και είπαμε στον προπονητή να αλλάξει ορισμένα κακώς κείμενα, να τονίσω ότι με προπονητή τον Ρεχάγκελ δεν γίνεται να γίνουν υποδείξεις, όπως γράφτηκε. Θα πρέπει να εξακριβώνονται κάποια πράγματα και μετά να λέγονται και να γράφονται. Υπήρξε κάποια ένταση, όμως όχι σε σημείο που γράφτηκε.
» Στο ημίχρονο του αγώνα με τη Λετονία είχα έντονο διάλογο με τον Γιούρκα και του είπα ότι στο επόμενο παιχνίδι δεν θα του ζητήσω ζελέ να βάλω στα μαλλιά!».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr