Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΜΥΛΕ, να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, με πρόσχημα το πάγωμα της εγκατάστασης της COSCO για 15 ημέρες, αποτελεί μια αρνητικότατη εξέλιξη. Δεν είναι ελιγμός που διευκολύνει τη συγκέντρωση δυνάμεων στην πάλη για να ακυρωθεί η σύμβαση και ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αλλά διευκολύνει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να παραδοθεί το λιμάνι στην COSCO. Δεν είναι τυχαίο ότι τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διαπραγματεύονταν με τη κυβέρνηση κρυφά και χωρίς να ενημερώνουν τους εργαζόμενους.

Είναι εμπαιγμός και εξαπάτηση των εργαζομένων ο διάλογος που έστησε η κυβέρνηση, υποτίθεται σε μηδενική βάση, αλλά με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ με την COSCO.
Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά, στα Ναυπηγεία και στη Ζώνη πρέπει να αξιοποιήσουν την εμπειρία ότι δεν υπάρχει ιδιωτικοποίηση που να μη θίγει τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα. Για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση χρειάζεται αποφασιστικός και ενιαίος αγώνας για λιμάνια και ναυπηγεία αποκλειστικά δημόσια που να βρίσκονται στην υπηρεσία των αναγκών του ελληνικού λαού. Καμία διαπραγμάτευση με κανέναν, κατάργηση της σύμβασης. Να καταργηθούν οι νόμοι των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που παραδίδουν τα λιμάνια, τα ναυπηγεία και τις υποδομές της χώρας στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
ΑΘΗΝΑ 17/10/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ