Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Οικονομικά ζητήματα και διοικητική μεταρρύθμιση στη συνάντηση Ραγκούση-ΕΝΑΕ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με φορείς. Την Πέμπτη ο κ. Ραγκούσης συναντήθηκε με την ηγεσία της ΕΝΑΕ με την οποία εξέτασε οικονομικά θέματα, καθώς και το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δράκος τόνισε ότι έλαβε τη δέσμευση του υπουργού για μελλοντικές συναντήσεις, όπως και τη συνδρομή του κ. Ραγκούση για συναντήσεις και με άλλους υπουργούς προκειμένου να λυθούν επείγοντα θέματα.
Σχετικά με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, ο κ. Δράκος υπενθύμισε τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις για αιρετό περιφερειακό συμβούλιο, με αιρετό πρόεδρο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και δομές περιφερειακές- διοικητικές.
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τις Προγραμματικές Δηλώσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν θα γίνουν σαφέστερες οι προθέσεις της κυβέρνησης για δύο ζητήματα, το πότε και αν θα λήξει μέσα σε αυτή τη νομαρχιακή-αυτοδιοικητική περίοδο η υπόθεση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εάν το 2010 πάμε με το καινούριο σύστημα σε εκλογές» σημείωσε.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της αρμοδιότητάς του.
Την Τετάρτη συναντήθηκε με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με τον οποίο συζήτησε θέματα εκλογικού νόμου και διαφάνειας.