Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
Στην σημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι οικογένειες μας έρχονται να προστεθούν και οι νέες εξελίξεις στην εκπαίδευση. Πραγματικότητα που έχει να κάνει με την συνολική επίθεση που δεχόμαστε εμείς και οι γονείς μας στο δικαίωμα της εργασίας, της μόρφωσης, της υγείας συνολικά της ζωής μας.
Δεν έχουμε αυταπάτες! η σημερινή πραγματικότητα διαμορφώνεται από την πολιτική της Ε.Ε. και που συνδιαμορφωτές της δεν είναι άλλοι από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Είναι οι ίδιοι που εφαρμόζουν στην Ελλάδα την πολιτική της και που τώρα μπροστά στην κρίση την επιταχύνουν. Συνεχίζουν δηλαδή, για να μην πληγούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, με οξυμένη ένταση την εκμετάλλευσης του λαού.
Οι μεγάλοι επιχειρηματίες ’’τρίβουν τα χέρια τους’’ με την νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με την απρόσκοπτη συνέχιση δηλαδή της πολιτικής που εκφράζει τα συμφέροντα τους. Εμείς και οι οικογένειες μας θα βρεθούμε μπροστά σε νέα δεινά αφού οι κατευθύνσεις της νέας κυβέρνησης δεν είναι άλλες από την στρατηγική της Ε.Ε.. Δηλαδή γενικευμένη εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων(περισσότερα 3ήμερα και 4ήμερα, μερική απασχόληση κτλ), καθήλωση μισθών(με αυξήσεις 30 λεπτά την ημέρα), μείωση συντάξεων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, stage(τζάμπα εργαζόμενους δηλαδή).
Παράλληλα συνεχίζεται η πολιτική που βάζει ταφόπλακα στην Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση ξεπουλώντας την στους επιχειρηματίες. Συνεχίζεται με την εφαρμογή των στρατηγικών της Μπολόνια της Λισαβόνας και του Μάαστριχ που εξειδικεύονται στην Ελλάδα και με τον Νόμο-Πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης και την εξίσωση των πτυχίων με τα ΚΕΣ.
Η πλήρης ιδιωτικοποίηση των ιδρυμάτων ένα σκοπό έχει, να παράγει από την μία φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό και από την άλλη να πληρώνουμε ακόμα ποιο ακριβά εμείς και οι γονείς μας μία ήδη ακριβοπληρωμένη εκπαίδευση. Τελικά δηλαδή τα νέα μέτρα ένα σκοπό έχουν και άλλο ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο.
Κομμάτι αυτής της πραγματικότητας είναι και το ΤΕΙ. Που σήμερα η αντεκπαιδευτική πολιτική έχει φέρει τα ιδρύματα σε διαλυτική κατάσταση με προϋπολογισμούς πείνας, με τον μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς των εκτάκτων καθηγητών και την ιδιωτικοποίηση τους που επιταχύνθηκε με το Νόμο για τα ΤΕΙ το καλοκαίρι.
Οι αναθέσεις των εκτάκτων καθηγητών στα τμήματα που δεν έχουν γίνει ακόμα αλλά και οι αναμορφώσεις των προγραμμάτων σπουδών που γίνονται στη βάση το τι θέλει αγορά εξυπηρετούν της προαναφερθείσες πολιτικές.
Καμία εμπιστοσύνη σε ΔΑΠ-ΠΑΣΠ είναι δεσμευμένες από τα κόμματα τους για την εφαρμογή των μέτρων στην εκπαίδευση αυτό λέει και η στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα.
Καλούμε τους σπουδαστές σαν παιδιά από φτωχές λαϊκές οικογένειες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και με οργανωμένο αγώνα και αιτήματα πάλης που να πατάνε στις ανάγκες μας για μόρφωση- δουλεία- ζωή να συντονίσουν την δράση τους με την επιτροπή αγώνα .
· Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα ΣΤΕΦ Τετάρτη 21/10 14:00 στο Προαύλιο χώρο του κυλικείου
· Σε μαζική συμμέτοχη στο πρόγραμμα κινητοποιήσεων που έχει προγραμματιστεί από την Επιτροπή Αγώνα
Απαιτούμε:
Να λυθεί άμεσα
το θέμα με τις αναθέσεις των εκτάκτων καθηγητών και να πληρωθούν οι χρωστούμενοι μισθοί τους. Να μην εφαρμοστούν οι αναμορφώσεις των προγραμμάτων σπουδών στα τμήματα.
Να μην εφαρμοστεί ο Νόμος-Πλαίσιο και ο νόμος για τα ΤΕΙ που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. Να μην εξισωθούν τα πτυχία μας με αυτά των ΚΕΣ.
Παλεύουμε για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν που προϋπόθεση είναι διδακτικό προσωπικό με ενιαίες εργασιακές σχέσεις, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησής.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΕΦ