Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ατυχος ο Έλληνας διεθνής
Τέσσερις μήνες εκτός δράσης ο Κυργιάκος, που υπέστη ρήξη χιαστού


Σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Σωτήρη Κυργιάκου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής μας με το Λουξεμβούργο, καθώς ο αμυντικός της Λίβερπουλ υπέστη μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού στο γόνατο και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου τέσσερις μήνες.
«Δεν ήμασταν καλοί, αλλά κερδίσαμε»
Η νίκη ήρθε, αλλά η εμφάνιση
δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Κάτι που δεν παρέλειψαν να τονίσουν οι διεθνείς μας, οι οποίοι στάθηκαν μεν στο θετικό αποτέλεσμα, όμως υποστήριξαν ότι μπορούν να αποδώσουν και καλύτερο ποδόσφαιρο απ' ότι με τον Λουξεμβούργο.
«Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Τα δύο γκολ που μπήκαν σε μικρό χρονικό διάστημα μας έλυσαν τα πόδια. Στη συνέχεια, όμως είχαμε 11 αντιπάλους συνεχώς πίσω από την μπάλα και απειλούσαμε μόνο με τα στημένα» τόνισε ο Σωτήρης Νίνης. Ερωτηθείς για το που προτιμάει να γίνει το μπαράζ απέφυγε να πάρει θέση:
«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει που γίνει το ματς. Αλλοι ξέρουν και γνωρίζουν».
Σχετικά με τον Γκέκα, που βγήκε πρώτος σκόρερ στα προκριματικά, τόνισε:
«Δεν είναι τυχαίο, είναι πολύ τιμητικό για αυτόν και το άξιζε».

Ο Βαγγέλης Μόρας, από την πλευρά του, τόνισε:
«Δεν ήταν η καλύτερη εμφάνιση
που μπορούσαμε να κάνουμε. Τουλάχιστον εξασφαλίσαμε την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι σε αυτούς τους δύο αγώνες και να δώσουμε το 200% των δυνατοτήτων. Τα τελευταία δύο ματς δεν είμαστε και τόσο καλοί, αλλά τελικά το 'Χ' με την Μολδαβία ήταν αυτό που μας στοίχισε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε».

Ο Βασίλης Τοροσίδης
, με τη σειρά του, είπε αρχικά για τις θέσεις, στις οποίες έπαιξε:
«Έπαιξα σε πολλές θέσεις, 4-5, σε κάθε ματς γίνεται αυτό (σ.σ.: γέλια). Ό,τι χρειάζεται, αυτό κάνω».
Για τον αγώνα με το Λουξεμβούργο, τόνισε:
«Δεν κάναμε καλό ματς, ήμασταν νωθροί και δεν είχαμε το πάθος που έπρεπε. Επαναπαύτηκαμε στα δύο γκολ και δεν ήρθε η επιθυμητή απόδοση». Για το που οφείλεται η κακή απόδοση, είπε:
«Το ξέραμε πως θα ήταν 10 πίσω από την μπάλα και δεν θα έπαιζε ανοιχτά. Εμείς δεν ήμασταν καλοί και ήρθε αυτή η απόδοση. 'Είναι φυσικό να υπάρχει κοιλιά, σε μας ήρθε στα τέσσερα τελευταία ματς. Πρέπει να σκεφτούμε τη συνέχεια, που είναι τα πάντα. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας». Για τους πιθανούς αντιπάλους, είπε:
«Και οι τέσσερις ομάδες ήταν καλές. Από εκει και πέρα, ας έρθει η πιο εύκολη».
Τέλος, για τη θέση που προτιμά να παίζει, είπε:
«Εγώ θέλω να παίζω δεξιά στην άμυνα, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω, δεν είναι του χαρακτήρα μου».
«Δεν υπάρχει καρδιοχτύπι για τον αντίπαλο»
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος ανέφερε:
«Πετύχαμε δύο νίκες που ήταν ο στόχος μας
σε αυτές τις τέσσερις ημέρες και πάμε στα μπαράζ. Πιστεύω ότι θα είμαστε στους ισχυρούς και δεν έχω προτίμηση για τον αντίπαλο. Το ίδιο πιστεύουν οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία. Αυτά τα ματς, όπως το σημερινό (σ.σ.: της Τετάρτης), είναι περίεργα καθώς ο αντίπαλος έχει 11 παίκτες πίσω από την μπάλα. Δεν υάρχει καρδιοχτύπι για το ποιος θα είναι ο αντίπαλος στα μπαράζ. Για την έδρα θα αποφασίσουμε όταν δούμε την κλήρωση, όλοι θέλουμε να πάμε στη Ν. Αφρική».

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας είπε:
«Έγινε ωραίο παιχνίδι
. Αισιοδοξώ ότι θα πάμε στο Μουντιάλ. Εγώ δεν μπορώ να έχω προτίμηση για τον αντίπαλο στα μπαράζ, αλλά οι άνθρωποι της ΕΠΟ θα έχουν. Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και θα τα καταφέρουμε», ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αντώνης Αντωνιάδης πρόσθεσε:
«Δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητούμε τον Ρεχάγκελ
που μας χάρισε μεγάλες στιγμές το 2004. Βέβαια κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Κάποια στιγμή θα ολοκληρώσει τον κύκλο του και θα φύγει. Με λίγη προσοχή θα πάμε στο Μουντιάλ, που το αξίζουμε».


Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: Newsroom ΔΟΛ, www.sport.gr