Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ο Ολυμπιακός πήρε το «αιώνιο» ντέρμπι
Ήταν... Θρύλος και πέρασε από το Μετς στο τάι μπρέικ

Έχοντας ως ηγέτη τον Ιβάν Μίλκοβιτς, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Μετς κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ στο ντέρμπι για την 4η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ. Οι «ερυθρόλευκοι», που μετρούν με τη σειρά τους δύο ήττες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, έφτασαν στην τελική επικράτηση με άσο του Τίσερ στο 12-14.
Οι Πειραιώτες χάρη στο μπλοκ, το σερβίς τους, αλλά και την κλάση του Σέρβου σούπερ σταρ, πήραν τη νίκη στο πρώτο εφετινό «κλασικό» των «αιωνίων», που τα είχε όλα, ανατροπές, σασπένς αλλά και επεισόδια.
Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά, στα μισά του τρίτου σετ, όταν ένα αντικείμενο που εκσφενδονίστηκε από την «πράσινη» εξέδρα χτύπησε τον Κουζούνη στο πρόσωπο. Από τον Παναθηναϊκό πρώτος με διαφορά ο Αγκάμεζ, αλλά ο Κολομβιανός δεν ήταν... αρκετός από μόνος του να δώσει τη νίκη στους «πράσινους».
Στο πρώτο σετ οι φιλοξενούμενοι πόνταραν πολύ στο σερβίς τους και εκμεταλλεύτηκαν την κακή υποδοχή των παικτών του Παναθηναϊκού. Επιθετικά οι «πράσινοι» για ακόμα μια φορά βασίστηκαν στον Αγκάμεζ, αλλά και στην καλή παρουσία των Λάππα και Πανταλέοντα. Οι παίκτες του Κρίστιανσον αποσυντόνιστηκαν στα μέσα του σετ, αλλά στο τέλος χάρη στο δύσκολο σερβίς και στις σωστές επιθέσεις τους επικράτησαν με 29-27.
Στο δεύτερο σετ ο Αγκάμεζ παρέσυρε τους πράσινους σε ένα ξέφρενο ρυθμό, τουλάχιστον μέχρι τα μισά του. Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 9-3 εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός στους κεντρικούς και στην υποδοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν στο μπλοκ, ενώ η άνοδος του Καλντέιρα βοήθησε να πλησιάσουν κοντά στο σκορ, αλλά οι παίκτες του Καζάζη, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν σε υποδοχή και σερβίς, ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες στο τέλος του σετ και το «καθάρισαν» με 25-23.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο τρίτο σετ, αλλά το παιχνίδι πήγε να χαλάσει και ενώ το σκορ ήταν 16-15 υπέρ των πρασίνων. Προκλήθηκε ένταση μεταξύ Κουζούνη και φιλάθλων του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να δεχτεί ο «ερυθρόλευκος» παίκτης ένα κέρμα κοντά στο μάτι του και να ματώσει. Στη συνέχεια ο Κρίστιανσον δέχτηκε μπουκάλια και κέρματα και εμφανώς εκνευρισμένος αποχώρησε στα αποδυτήρια. Χάρη στη επέμβαση των ψυχραιμοτέρων και του Στέλιου Καζάζη επανήλθε ο προπονητής του Ολυμπιακού και ύστερα από τις συστάσεις των διαιτητών το παιχνίδι ξανάρχισε μετά την διακοπή των δέκα περίπου λεπτών. Η διακοπή φαίνεται ότι ευνόησε τον Ολυμπιακό ο οποίος χάρη στο εκπληκτικό μπλοκ του εξουδετέρωσε τον Αγκάμεζ και πήρε το σετ με 27-25.
Ο Αγκάμεζ το πήρε «βαρέως» για τις δύο αποτυχημένες επιθέσεις του στο τρίτο σετ και πήρε την εκδίκησή του στο τέταρτο. Ο Κολομβιανός τράβηξε το... κουπί στην επίθεση και έδωσε το σύνθημα για την ισοφάριση. Μετά το 12-11 ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 15-11, κράτησε το προβάδισμα, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των ερυθρόλευκων και κέρδισε το σετ με 25-18.
Στο πέμπτο σετ οι δύο ομάδες κατέθεσαν στο παρκέ όλες τις δυνάμεις τους, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος και αποφασιστικός στις κρίσιμες στιγμές και κέρδισε το σετ με 12-15.
Τα σετ: 27-29, 25-23, 25-27, 25-18, 12-15