Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Σοφία Ντούρου-Ανδρέας Τσακός/Νομαρχιακοί Σύμβουλοι

Προς τον κ. Ζέρβα
Πρόεδρο του Ν.Σ. Ν.Α. Εύβοιας
Κύριε Ζέρβα
Στο Ν.Σ. της Παρασκευής 31/10/09
ζητάμε να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης:
1.Τι ενέργειες έχει κάνει η Ν.Α. Εύβοιας, στο διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο Ν.Σ., προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ανίχνευσης εξασθενούς χρωμίου στο νερό και τον υδροφόρο ορίζοντα στις περιοχές της Αυλίδας, των Μεσσαπίων και της Ν.Αρτάκης.
Είχαμε ζητήσει:
Να διασφαλιστεί
η υποκατάσταση του πόσιμου νερού στις περιοχές με καλής ποιότητας νερό, το οποίο πρέπει να έχει υγειονομική έγκριση με ευθύνη της Ν.Α. Εύβοιας.
Να προχωρήσει η δημιουργία κεντρικού διυλιστηρίου. Να εξασφαλιστεί κατάλληλο νερό για τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα ΤΕΙ της περιοχής.
Αυτά να γίνουν με ευθύνη του κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση για τους κατοίκους.
Να «αποκαλυφθούν» οι πηγές ρύπανσης και να σταματήσει η ρύπανση τώρα.
Να υπάρξει ειδική μέριμνα και αποζημιώσεις για τους αγρότες.
Να γίνει προληπτική εξέταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής.
2. Μετά τις εξελίξεις στην ιδιωτικοποιημένη Εθνική Οδό και την τοποθέτηση διοδίων σε όλους τους παράδρομους, θεωρούμε προσωρινή την ικανοποίηση ότι οι Ευβοιώτες θα πληρώνουν λιγότερα χρήματα. Πολύ φοβόμαστε ότι σύντομα θα έχουμε διόδια και στον καινούριο δρόμο Σχηματαρίου-Χαλκίδας. Με δεδομένη τη θέση μας, να καταργηθούν όλα τα διόδια, ζητάμε να εκδώσετε ψήφισμα με σαφή και ξεκάθαρη θέση ότι δεν θα επιτρέψουμε διόδια. Να υπάρξει δέσμευση του Ν.Σ ότι θα συμπαρασταθεί σε κάθε μορφή κινητοποίησης προς την κατεύθυνση της κατάργησης των διοδίων.
Χαλκίδα 30/10/09