Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

30 / 10 / 2009
«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΗΣ (ΟΤ 439 Β)»
Tην Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009, Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων & Π/δρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Θανάσης Ζεμπίλης και ο εκπρόσωπος της Κ/Ξ ΒΑΡΕΛΑΣ Χ. - ΒΑΡΕΛΑΣ Δ. – ΦΩΤΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΑΪΣΙΔΗΣ, κ. Βαρελάς Δημήτρης, υπέγραψαν την εργολαβική σύμβαση του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΗΣ (Ο.Τ. 439 Β)», σύμφωνα και με την εγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση Α.Δ.Σ. 44/2009 και Α.Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Χ. 139/08, που η υλοποίηση και η επίβλεψη της κατασκευής του, είχε ανατεθεί να γίνει από την τεχνική υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ..
Συγκεκριμένα αφορά την κοινόχρηστη δημοτική έκταση, όπου απελευθερώθηκε μετά την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων στο χώρο πρασίνου (έναντι του 2ου Γυμνασίου), στην περιοχή του Βούρκου.
Το έργο έχει προϋπολογισμό δημοπρασίας 450.000 €, και ανάδοχος αναδείχθηκε η ανωτέρω εταιρία με ποσοστό έκπτωσης 5%, η δε Χρηματοδότησή του γίνεται από τη Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου Χαλκιδέων.
Η ανάπλαση περιλαμβάνει τη διαμόρφωση πεζόδρομου, καθιστικού χώρου με πέργκολα, την κατασκευή σιντριβανιού, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και τη φύτευση δέντρων και καλλωπιστικών φυτών.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς με την ανάπλαση του χώρου αναδεικνύεται η είσοδος της πόλης από την Υψηλή Γέφυρα προς το κέντρο, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση της εικόνας της πόλης για τους επισκέπτες, της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και γενικότερα του περιβάλλοντος.