Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΤΣΑΛΑΜΑΝΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν σε γνωστή εφημερίδα της Ευβοίας, για το Το.Συ.Ν. Χαλκίδος, περί ανοικτής κόντρας μεταξύ του κ.Μπιλάλη και κ.Τσίμπου θεωρούμε πως ως Το.Συ.Ν Νέας Αρτάκης πρέπει να λάβουμε θέση.
Το Το.Συ.Ν Χαλκίδος αποτελεί αδιαμφισβήτητα στενό συνεργάτη και συνοδοιπόρο του δικού μας συμβουλίου σε όσες προσπάθειες έχουν γίνει και αποσκοπούν στην δραστηριοποίηση της νεολαίας σε θέματα του τόπου και γενικότερα της Ευβοίας. Για αυτό το λόγο λαμβάνουμε θέση. Μπορεί αυτές οι από κοινού προσπάθειές μας να μην είχαν το ιδεατό αποτέλεσμα αλλά δεν παύουν να είναι ενέργειες πρωτοποριακές για τα δεδομένα του νομού μας. Συνεπώς θεωρούμε εσφαλμένες τις όποιες κατηγορίες περί ανυπαρξίας ή μετατροπής του συμβουλίου σε διακοσμητικό στοιχείο.
Ως Το.Συ.Ν. θεωρούμε πως ο κ.Μπιλάλης πρέπει να ανακαλέσει την παραιτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου, διότι είναι ένα άτομο που μπορεί να προσφέρει στο συμβούλιο του ,και παράλληλα να δώσει χώρο για συζητήσεις με τον κ.Τσίμπο που θα έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του Το.Συ.Ν Χαλκίδος και όχι τη διάσπασή του.

Ο ρόλος του θεσμού αυτού είναι να δώσει ένα όραμα στη νεολαία σε μια εποχή που οι παγκόσμιες καταστάσεις δεν το επιτρέπουν. Συνεπώς όλος αυτός ο θεσμός που μετά από τόσα χρόνια παίρνει σάρκα και οστά δεν πρέπει να αυτοκαταστρέφεται αλλά να βελτιώνεται παρόλες τις γνωστές δυσκολίες(έλλειψη χρημάτων,αδιαφορία τοπ.αυτοδιοίκησης)
Ευελπιστούμε πως όλο αυτό το θέμα εσφαλμένα διογκώθηκε και πως σύντομα θα βρεθεί μια ελπιδοφόρα λύση διότι είναι λυπηρό ένα τέτοιου είδους συμβούλιο να αναλώνεται σε θέματα επουσιώδη.
Με εκτίμηση,
Τσαλαμανιός Αναστάσης
Εκπ.Το.Συ.Νέων Δήμου Ν.Αρτάκης