Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ 
                                  

     Με ζεστό σχετικά καιρό και με έναν νότιο άνεμο να σαρώνει το λιμάνι  γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Δήμο Κύμης.
      Από νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι της πόλης της Κύμης και των γύρω περιοχών κατέκλυσαν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Παραλίας και τον περίβολό της. Η θεία λειτουργία εψάλη, χοροστατούντος του πατρός Νικόδημου από το Μοναστήρι του Σωτήρος. Στο τέλος της λειτουργίας, κλήρος, επίσημοι και κόσμος κατευθύνθηκαν στο λιμάνι της Κύμης, όπου στον λιμενοβραχίονα είχε στηθεί η εξέδρα για τον Αγιασμό. Ο πατήρ Νικόδημος, αφού ευχήθηκε ούριους ανέμους στους ναυτικούς, πέταξε τον Σταυρό στη θάλασσα και αμέσως έξι νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και ένας εξ αυτών έπιασε τον Σταυρό.



     Μετά τον Αγιασμό, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας από τον Δήμαρχο.
    Την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Θεοδώρου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπάτσα, η αντιδήμαρχος κ. Κουϊμιτζή, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η στρατιωτική και λιμενική αρχή και πλήθος κόσμου.
     Με την ίδια λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Κύμης.