Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Χαλκίδα 8 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
            Συνάντηση με νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της πατρίδος μας, πραγματοποίησε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κύριος ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

            Η συνάντηση έλαβε χώρα στην πόλη της Χαλκίδος την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009 στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δεξιώθηκε τούς φοιτητές, είχε την.........
ευκαιρία να τούς συγχαρεί προσωπικά για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να συζητήσει μαζί τους, να τους διανείμει ως ελάχιστη ευλογία το Ημερολόγιο 2010 της Ιεράς Μητροπόλεως, αφιερωμένο στο Ιερό Μυστήριο του Χρίσματος και έτσι να ξεκινήσει μία νέα επικοινωνία του Επισκόπου μας με την Τοπική Εκκλησιαστική Κοινότητα, επίλεκτο τμήμα της οποίας είναι οι νέοι και νέες μας.
Ο τρόπος αυτός της επικοινωνίας του Μητροπολίτου μας με τούς νέους και τις νέες της Μητροπολιτικής μας περιφερείας είναι ο πλέον κατάλληλος, αφού αποτελεί τον κατ' εξοχήν τρόπο επικοινωνίας της Εκκλησίας με τούς ανθρώπους, ο οποίος βασίζεται στην προσωπική συνάντηση και γνωριμία και αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας σχέσης.



Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π.. Φιλόθεος Θεοχάρης και ο Διάκονος π. Μεθόδιος Φουντούλης, οι οποίοι είχαν και εκείνοι τη δυνατότητα της γνωριμίας και του γόνιμου διαλόγου με τα παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοπική μας Εκκλησία αθόρυβα, αλλά αποδοτικά, συμπαραστέκεται και οικονομικά σε αρκετά παιδιά κατά το διάστημα των σπουδών τους.