Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Σπεύδουν να κλείσουν το «παράθυρο»
Νέα αναστολή έως τις 30 Ιουνίου των πλειστηριασμών για χρέη έως 200.000 ευρώ

Παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου 2010, η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι 200.000 ευρώ, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ψηφιστεί κατεπειγόντως την προσεχή Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής.
Έτσι, θα καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε με την εκπνοή στο τέλος του 2009 ανάλογης ρύθμισης την οποία θέσπισε προεκλογικώς η κυβέρνηση της ΝΔ, με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου, η οποία υπεγράφη στις 16 Σεπτεμβρίου.
Η εν λόγω πράξη, η οποία εκδόθηκε όταν η Βουλή δεν λειτουργούσε, θα ..........

εισαχθεί εκτάκτως προς επικύρωση από την Ολομέλεια του Σώματος στην πρώτη συνεδρίαση νομοθετικού έργου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη και εκεί θα προστεθεί η παράταση ως το τέλος του Ιουνίου 2010.
Η ανάγκη για κατεπείγουσα νομοθέτηση ανέκυψε προκειμένου να αποτραπούν κινήσεις για τη διενέργεια πλειστηριασμών πριν από την ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας με το οποίο θα παρασχεθεί στους δανειολήπτες η δυνατότητα συμβιβασμού με τις τράπεζες με αποπληρωμή μέρους των οφειλών τους.
Μάλιστα, ορισμένες τράπεζες φέρεται να έχουν σπεύσει να ετοιμάσουν προγράμματα πλειστηριασμού ακινήτων για την προσεχή Τετάρτη, τα οποία θα ανασταλούν, καθώς την ίδια μέρα θα δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ψηφιστούν την προηγούμενη ημέρα από τη Βουλή.