Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΗΝΑ 16-7-2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
“Ποιά είναι η προοπτική της εταιρίας Ηλεκτρομηχανική Κύμης
μετά από εννέα μήνες κυβερνητικής απραξίας”.
Η εταιρία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έχει, μεταξύ των άλλων, μια θυγατρική εταιρία, την Ηλεκτρομηχανική Κύμης. Η εταιρία αυτή, διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία σε Εθνικό επίπεδο στην παραγωγή εξειδικευμένου ιματισμού, αλλά και άλλων εξειδικευμένων προϊόντων ασφαλείας (αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη κ.λπ.).
Σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, καθώς και τις......
 δεσμεύσεις του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κου Μπεγλίτη προς το σωματείο των εργαζομένων της ΕΑΣ, «…θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρίας, οι θέσεις και η αναπτυξιακή της προοπτική…».
Σήμερα, μετά από 9 μήνες διακυβέρνησης, τίποτα δεν έχει γίνει που να δείχνει ότι οι δεσμεύσεις αυτές θα υλοποιηθούν. Δεν έχει υπάρξει ούτε καν διορισμός νέας διοίκησης. Επίσης, δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι εδώ και 2 μήνες, δεν έχει εξασφαλισθεί εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για δανεισμό από τις τράπεζες και δεν έχει υπάρξει η παραμικρή κίνηση για νέες παραγγελίες ή οποιαδήποτε άλλη προοπτική.
Από την άλλη πλευρά, λόγω του συνταξιοδοτικού, έχουν υπάρξει αποχωρήσεις από την εταιρία, που έχουν εκ των πραγμάτων μειώσει το εργασιακό κόστος.
Με βάση αυτά τα δεδομένα,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Δεσμεύεται ότι η Ηλεκτρομηχανική Κύμης θα παραμείνει ανοιχτή και σε παραγωγική λειτουργία;
Δεσμεύεται ότι θα παραμείνει ως θυγατρική της ΕΑΣ, όπως φρόντισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις;
Θα τους δοθεί κάποιο πλεονέκτημα ως προς τις παραγγελίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως φρόντιζαν τα τελευταία χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις;
Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό της εταιρίας και την εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να γίνει βιώσιμη και ανταγωνιστικότερη η εταιρία;


Ο ερωτών Βουλευτής
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος