Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΑΕΚ

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Σβατς, την οποία κέρδισε 3-0, στο δεύτερο φιλικό της Ένωσης επί αυστριακού εδάφους. Μπλάνκο, Γκέντσογλου και Λυμπερόπουλος οι σκόρερ για τον «δικέφαλο», δεν πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής. Πολύ καλή ήταν .....
η απόδοση της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο πρώτο μέρος, κατέβασε ταχύτητες στο δεύτερο.
Ο Μπάγεβιτς ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1. Ο Λούκατς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με πλάγια μπακ τους Γεωργέα, Καράμπελα, τον Δέλλα με τον Μαϊστόροβιτς κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Γκέντσογλου - Καφέ αμυντικά χαφ, εξτρέμ τους Λεονάρντο και Σκόκο και τον Λυμπερόπουλο πίσω από τον Μπλάνκο.
Παρά το νωθρό ξεκίνημα της Ένωσης στην αναμέτρηση, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς κατάφερε μέσα σε έξι λεπτά να πετύχει τρία τέρματα και να προηγηθεί 3-0 της Σβατς. Στο 35', ο Γεωργέας σεντράρε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Σκόκο βρήκε με το κεφάλι τον Μπλάνκο, ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Γκέντσογλου διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ. Μετά από σύγχυση στην περιοχή, ο Δέλλας πάσαρε στον Γκέντσογλου, το δυνατό σουτ του οποίου κόντραρε στα πόδια αμυντικού, ξεγελώντας τον Αυστριακό τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα της Σβατς για το 2-0.
Στο 40' η Ένωση έκανε τρία τα τέρματα της με γκολ του Λυμπερόπουλου. Ο Σκόκο έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά, σέντραρε χαμηλά για τον Λυμπερόπουλο κι εκείνος έπιασε χωρίς πίεση το δεξί σουτ και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Τουρμίχερ, για το 3-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Οι πολλές αλλαγές που έκανε ο Ντουσαν Μπάγεβιτς, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έριξαν αισθητά τον ρυθμό της ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό της εικόνας της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το γεγονός ότι δημιούργησε την πρώτη καλή φάση στο 77', όταν μετά από σέντρα του Έντερ από τα αριστερά, ο Μπερνς έπιασε την κεφαλιά, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Το 3-0 υπέρ της ΑΕΚ έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να παρουσιάζει για άλλο ένα φιλικό θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της.
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Λούκατς, Γεωργέας (39` Αργυρίου, 67` Ματετζίδης), Καράμπελας (46` Λάγος), Μαϊστόροβιτς (46` Μανωλάς), Δέλλας (46` Γιάχιτς), Καφές (46` Ιντζόγλου), Γκέντσογλου (46` Μάκος), Λεονάρντο (46` Μπερνς), Σκόκο (46` Τσαμουρλίδης, 72` Φροξυλιάς), Λυμπερόπουλος (46` Εντερ), Μπλάνκο (46` Παυλής).
Σβατς: Τουρμίχερ, Εγκεν, Ρίγκλερ, Στάντλερ, Λαμπλ, Ράιτερ, Φόγκλερ, Χούμπερ, Μίσελερ, Κέλμερ, Κόστεντσερ.