Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΛΕΠΕ

«Πιέζει για μέτρα αντιμετώπισ
ης της ρύπανσης στη Μεσσαπία, η κυρία Περλεπέ».



Συζητήθηκε την Πέμπτη 15/7/2010 στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη σχετικά με τη ρύπανση στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής Μεσσαπίας και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να προστατευθούν οι κάτοικοι και να αποκατασταθεί το περιβάλλον.
Στην ερώτηση της βουλευτού απάντησε η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργείο «θα καθορίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέτρων για τη.....
 διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου», διέκρινε δε τα μέτρα σε άμεσα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Η κυρία Περλεπέ, ζήτησε από την Υπουργό να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα και να επισπευσθούν, γιατί το πρόβλημα είναι μείζον και πρέπει επί τέλους να παρέχεται καθαρό νερό προς πόση στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τις λοιπές χρήσεις, όπως οι καλλιέργειες, το νερό πρέπει να είναι απαλλαγμένο από εξασθενές χρώμιο και άλλα επικίνδυνα στοιχεία.
Η βουλευτής αναφέρθηκε στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας η οποία υποχρέωσε το Δήμαρχο να βρει τρόπο ώστε να παρέχεται στους κατοίκους νερό που να είναι καθαρό και κατάλληλο.
Ζήτησε επίσης από την κυρία Μπιρμπίλη συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα κονδύλια που θα χρειασθούν για την απορρύπανση της περιοχής, για τη λειτουργία Γραφείου Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, αλλά και για τα μεγάλα έργα που απαιτούνται σε σχέση με τη διαχείριση των υδάτων, όπως το φράγμα Ψαχνών για την άρδευση.
Μετά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, η κυρία Περλεπέ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να πιέζει προς πάσα κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος της ρύπανσης στη Μεσσαπία, ώστε να είναι απόλυτα προστατευμένη η δημόσια υγεία, να αποκατασταθεί και να μην κινδυνεύσει ξανά το περιβάλλον από ρύπανση και να διαφυλαχθεί η οικονομική ζωή του τόπου.